Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková bojuje s lehkou únavou, ale hlásí: Na Turnaji mistryň můžu porazit všechny

Praha – Po Petře Kvitové a Lucii Šafářové se stane třetí českou tenistkou, která si zahraje singl na Turnaji mistryň. Karolína Plíšková přiznává, že před cestou do Singapuru cítí mírnou únavu a nemá nějaké konkrétní cíle, zároveň však věří, že může porazit kteroukoliv soupeřku a třeba dojít až k titulu.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Andy Wong

"Nečekám asi nic. Úspěch pro mě je se tam dostat," řekla letošní finalistka US Open Plíšková. Mluvila o sbírání zkušeností a o tom, že bude proti hráčkám z elitní desítky těžký každý zápas. "Vím, že některé můžu..." začala větu, ale zasekla se a jednoznačně dodala: "Porazit můžu všechny, když budu hrát dobře."

Turnaj mistryň naposledy z českých tenistek vyhrála Petra Kvitová, která při své premiéře nedala soupeřkám šanci před pěti lety v Istanbulu.

Plíšková trochu litovala, že se odhlásila Serena Williamsová. Američanku totiž porazila v semifinále US Open. "Ta by mi zrovna úplně nevadila," usmála se. Jinak nechtěla prozradit oblíbenou či neoblíbenou soupeřku. "To vám neřeknu," podotkla. Každou z potenciálních protihráček ale dokázala přesně popsat a znala i bilance. "Já si všechny zápasy pamatuju, bohužel. Vše vím z hlavy."

Němka Angelique Kerberová, Rumunka Simona Halepová či Polka Agniezska Radwaňská spadají do ranku hráček, které jsou nepříjemné, protože hodně míčů vrátí. Dobře se Plíškové hraje proti Španělce Garbiňe Muguruzaové, Američanka Madison Keysová hraje napůl vabank a v nejlepší formě je Slovenka Dominika Cibulková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Můj jediný cíl na Turnaji mistryň je zatím postup ze skupiny

"Ale většinou záleží na mé hře, jak se bude zápas vyvíjet," prohlásila ranařka Píšková, která letos podruhé za sebou nastřílí nejvíce es ze všech hráček na okruhu WTA. Před Turnajem mistryň už jich má na kontě více než 500.

"Uděláme maximum, aby Karolína postoupila ze skupiny, a pak se uvidí, co dál," pronesl kouč Plíškové Jiří Vaněk. "Zamakali jsme, kondičně je připravená perfektně a tenis ještě doladíme na místě. Bude dobře připravená," slíbil trenér.

O dějiště a průběh Turnaje mistryň se Plíšková až tak moc předem nezajímala. "Všechno poznám tam," řekla bezstarostně. Ani se nebavila s Kvitovou či Lucií Šafářovou, které v Singapuru hrály loni. "Vím, že byly nadšené z bazénu na střeše hotelu. Viděla jsem nějaké fotky. Asi to bude hodně dobrý," usmála se.

Cítím únavu, ale musím se kousnout

Nový bude pro Plíškovou formát. Turnaj mistryň se hraje ve skupinách a někdy ani dvě prohry ze tří zápasů neznamenají konec nadějí. Ve skupině hrála loni na Elite Trophy a oba zápasy vyhrála. "Pokud prohraju, tak se budu muset připravit na další zápas, protože dál půjde o postup. To jsem ještě nezažila," řekla.

Plíšková už má letos za sebou přes šedesát zápasů s bilancí 42:20 a vedle grandslamového finále i vyhrané turnaje v Nottinghamu a v Cincinnati. Už cítí únavu, ale chuť hrát neztrácí. "To by bylo blbý, kdybych neměla chuť před odjezdem na Turnaj mistryň. Asi jsem si to vybrala v Asii, tam jsem byla unavenější asi i psychicky. Mám před sebou poslední dva tři týdny tenisu v sezoně, to musím kousnout."

Jistotu startu v Singapuru má již čtrnáct dnů. Proto vynechala třeba turnaj v Moskvě a dala přednost přípravě. "Určitě mi pomohlo, že jsem pár dní potrénovala a mohla jsem se líp připravit na Singapur," řekla. Snažila se naladit podobně jako před sérií turnajů v Americe, která vyvrcholila velkým finále v New Yorku. "Nevím, jestli to je úplně takové. Snažili jsme se to udělat podobně a cítím se dobře," řekla Plíšková.

Na Turnaji mistryň navíc nebude hrát jen dvouhru, ale spolu s Němkou Julií Görgesovou i čtyřhru. "S Julií jsme letos spolu začínaly a je to úspěch se tam dostat i v deblu. To jsme na začátku roku nečekaly," řekla Plíšková. Že může hrát singl i debl v týž den, jí problém nedělá. "Jsem na to zvyklá, je mi to jedno."

Případným úspěchem v Singapuru by ještě mohla zamotat hlavu fanouškům v hlasování o hráčku roku na WTA Tour. Je totiž v nominaci, ale nevěří, že by mohla mít šanci. "Ani nemám právo vyhrát. Jsou tam holky, co vyhrály grandslam, Serena (Williamsová) a Kerberová. A Kerberová by to asi měla vyhrát," uvedla.

Ani Turnajem mistryň ale pro Plíškovou sezona ještě neskončí. O čtrnáct dnů později povede v roli jedničky český fedcupový tým ve Štrasburku ve finále proti Francii. "Ještě se zkusím připravit. Doufám, že se zkoncentruju na dva zápasy, s deblem maximálně tři. Hecnu se a podám dobrý výkon. Budu připravená odehrát a doufám i vyhrát," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články