Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Petra mě při trénincích mile překvapila, řekl před soubojem s Australankami Pála

Ostrava – Domácí prostředí, povrch a především vlastní kvalitní hra, to jsou dle nehrajícího kapitána českých fedcupových reprezentantek Petra Pály hlavní zbraně, které by měly platit na Australanky, s nimiž se české obhájkyně titulu utkají v prvním kole Fed Cupu od soboty v Ostravě. "Již se na zápas těšíme a věřím, že na to holky zítra vlítnou," doufá Pála.

Cestu za zlatým fedcupovým hattrickem zahájí od 13:00 Petra Kvitová, jež se utká s Jarmilou Gajdošovou, na kterou narazí poprvé v kariéře. Forma české jedničky v poslední době není ideální, když na posledních dvou turnajích došla pouze do druhého kola, avšak trenér Pála věří, že Kvitová opět ukáže, že patří k nejlepším hráčkám světa.

"Pokud můžu mluvit za fedcupový týden, tak jsem velmi mile překvapen z jejího tenisu. Petra ve Fed Cupu vždy ze sebe odevzdá úplně všechno a umí se vzchopit a já věřím, že to o víkendu bude z její strany dobré," prozradil Pála.

V druhém sobotním utkání narazí Lucie Šafářová na devátou hráčku světa Samanthu Stosurovou, která loni neprohrála ve Fed Cupu jediný zápas. Česká hráčka však má s hlavní zbraní Austrálie pozitivní bilanci 3:2.

"Hráčka první světové desítky a vítězka grandslamu před pár lety pro nás je největší hrozbou, ale Jarmila Gajdošová umí rovněž zahrát skvělé zápasy. Australanky mají výborného debla, takže ten tým je hodně silný," hodnotí soupeřky Pála.  

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrem Pálou

Šafářová s Hradeckou by měly být stoprocentně fit

Nad startem české dvojky visel dlouho otazník, když měla problémy s nataženým úponem v koleni, ale dle Pály by měla být již stoprocentně připravená. "Lucie včera dvakrát trénovala naplno, z čehož mám velkou radost. Odpoledne si byla zahrát a věřím, že už to bude v pořádku. Doktoři říkají, že bude na zítra připravená," řekl o zdravotním stavu Šafářové český trenér.

Problémy trápily i další stabilní členku české reprezentace Lucii Hradeckou, kterou potkal kolaps imunitního systému, avšak i ona by měla být na zápas s Australankami připravena.

"Lucka se do toho pomalu dostává. Má sice drobné tréninkové manko, ale již dvakrát hrála a dneska by měla rovněž hrát. Jde to tam sice trochu pomaleji, ale Lucka by do zápasu zasáhla až v neděli, takže by měla být připravena," prozradil Pála.

Češky se mohou osamostatnit na druhém místě

Reprezentace České republiky i Austrálie jsou druhými nejúspěšnějšími celky v historii Fed Cupu, když oba týmu slavnou trofej vyhrály již sedmkrát. Avšak zatímco Češky bojují o třetí titul v řadě, Australanky se ze zisku poháru mohly naposledy radovat v roce 1974.

"Jsem velmi rád, že jsme je v žebříčku dotáhli. Ale musíme ctít bohatou tradici australského tenisu a musíme si na ně dávat pozor. Jde o velice silný tým a jsem přesvědčen, že na kurtu nechají vše," nechal se slyšet Pála.

V případě úspěchu narazí Češky na vítězky zápasu mezi USA a Itálií. Jak si české tenistky proti Austrálii povedou, můžete sledovat na ČT2 a na našem webu. První přenos startuje v sobotu ve 12:40. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články