Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Peschkeová zahájila sezonu výhrou v Hobartu

Hobart - Tenistka Květa Peschkeová zahájila sezonu triumfem ve čtyřhře na turnaji v australském Hobartu. Česká deblová specialistka zvítězila v generálce na Australian Open s Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu, s níž vybojovala první společný titul. Pro čtyřiatřicetiletou českou hráčku to byl již čtrnáctý deblový triumf v kariéře hned při prvním startu po půlroční pauze. Peschkeová a její partnerka dnes porazily ve finále tchajwansko-rumunský pár Chan Yung-Jan, Monica Niculescuová 3:6, 6:3 a 10:7. České fedcupové reprezentantce se tak mimořádně vydařil návrat na kurty poté, co druhou polovinu minulého roku vynechala kvůli natrženým břišním svalům a podezření na únavovou zlomeninu žebra.

Naposledy Peschkeová hrála se svou tehdejší tradiční partnerkou Lisou Raymondovou na květnovém Roland Garros. Vítězkou dvouhry v Hobartu se stala Ukrajinka Alona Bondarenková, která ve finále zdolala druhou nasazenou Izraelku Šahar Peerovou 6:2 a 6:4 a získala druhý titul na okruhu WTA v kariéře.

"Čekala jsem na něj dost dlouho a doufám, že to není letos můj poslední titul," uvedla turnajová čtyřka, která poprvé triumfovala v roce 2006 v Lucemburku. "Snad mi to půjde i příští týden," řekla směrem k Australian Open, kde ji v prvním kole čeká Němka Kathrin Wörleová, která postoupila z kvalifikace. Peerová začne v Melbourne utkáním s českou tenistkou Lucií Hradeckou. "Dneska mi to nešlo, nemohla jsem najít správný rytmus," posteskla si izraelská hráčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články