Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Peschkeová si zahraje v Tokiu o druhý titul v sezoně

Tokio - Tenistka Květa Peschkeová postoupila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou do finále turnaje v Tokiu. V semifinále porazily po setech 1:6, 6:1 a 10:7 jiný německo-český pár Julia Görgesová, Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve finále dvouhry se utkají obhájkyně loňského vítězství Agnieszka Radwaňská z Polska a Ruska Naďa Petrovová.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Sedmatřicetiletá Peschkeová si zahraje o svůj druhý letošní a celkově 24. deblový titul. Loňská fedcupová vítězka triumfovala na začátku sezony v Sydney ještě s tehdejší partnerkou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska, s níž už od Wimbledonu nehraje. Soupeřkami v tokijském finále budou Američanky Raquel Kopsová-Jonesová s Abigail Spearsovou.

Třetí nasazená Radwaňská postoupila do finále po hladké výhře 6:1, 6:1 nad Němkou Angelique Kerberovou. Polská tenistka, jež hrála s pažemi, rameny i krkem oblepenými páskami, vzala soupeřce šestkrát podání a zápas ukončila za 59 minut.

Podobně jednostranné překvapivě bylo i druhé semifinále, v němž sedmnáctá nasazená Petrovová porazila 6:4, 6:2 turnajovou osmičku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Třicetiletá Petrovová si zahraje o druhý letošní titul přesto, že ji před turnajem sužovaly zdravotní potíže.

"Když jsem sem přijela, nebyla jsem si jistá, jestli vůbec budu moci hrát, protože mi nebylo dobře. Ale postupně jsem se cítila stále lépe a lépe," pochvalovala si Petrovová, jež má s Radwaňskou negativní bilanci 1:3. Jediné její vítězství nicméně přišlo v roce 2008 právě na turnaji v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články