Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Peschkeová se Srebotnikovou jsou v New Havenu ve finále čtyřhry

New Haven (USA) - Česká tenistka Květa Peschkeová se v generálce na US Open probojovala do finále čtyřhry na turnaji v New Havenu. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou zdolala v pátek španělsko-čínskou dvojici Anabel Medinaová-Garriguesová, Jen C' po velkém boji 7:6, 5:7 a 10:6. O titul se nejvýše nasazený pár utká s Američankami Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaugnessyovou.

Peschkeová si letos zahraje už osmé finále a pokusí se získat třetí titul. Hned v úvodu sezony uspěla v Hobartu, kde byla její partnerkou Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu, a pak v březnu v Indian Wells už po boku Srebotnikové. Pětatřicetiletá rodačka z Bílovce má šanci získat šestnáctý deblový titul v kariéře.

Wozniacká vyhrála v New Havenu potřetí za sebou

Dánská tenistka Caroline Wozniacká je před US Open ve formě. Druhá hráčka světa vyhrála generálku na poslední grandslam sezony, když ve finále turnaje v New Havenu porazila Rusku Naďu Petrovovou 6:3, 3:6, 6:3 a připsala si druhý titul na okruhu WTA za sebou.

Dvacetiletá Wozniacká, která bude na US Open při absenci Sereny Williamsové poprvé v kariéře na grandslamu nasazenou jedničkou, navázala na týden starý triumf z Montrealu. Navíc si připsala třetí titul na posledních čtyřech turnajích, když vyhrála už před třemi týdny na domácí půdě v Kodani.

Ve finále dvouhry mužů si zahrají devátý nasazený Ukrajinec Sergej Stachovskij a 46. hráč světa Denis Istomin z Uzbekistánu. Istomin vyřadil v semifinále turnajovou desítku Srba Viktora Troického a může získat první titul v kariéře. Stachovskij bude usilovat o čtvrté turnajové prvenství.

Ondrášková postoupila na US Open z kvalifikace

Dařilo se také české tenistce Zuzaně Ondráškové, znovu po čtyřech letech si zahraje hlavní soutěž US Open. Česká hráčka, které patří 121. místo v žebříčku WTA, postoupila do newyorského grandslamu z kvalifikace, když v závěrečném třetím kole vyřadila Annu Tatišviliovou z Gruzie.

Poslední krok ke své první účasti v hlavní soutěži grandslamového turnaje nezvládla osmnáctiletá Kristýna Plíšková. Letošní vítězka wimbledonské juniorky prohrála se Španělkou Lourdes Dominguezovou-Linovou. Šanci zahrát si v New Yorku hlavní soutěž ještě mají dva čeští tenisté, ve 3. kole budou o postup bojovat Dušan Lojda a Lukáš Rosol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články