Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Peschkeová na titul z Turnaje mistryň opět nedosáhla

Istanbul - Česká tenistka Květa Peschkeová ani na třetí pokus nevyhrála čtyřhru na Turnaji mistryň. Nejlepší pár sezony Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrál v dnešním finále v Istanbulu s Američankami Lisou Raymondovou a Liezel Huberovou dvakrát 4:6.

Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikovou
zdroj: isifa.com

Wimbledonské vítězky Peschkeová a Srebotniková ukončí sezonu jako jedničky v hodnocení týmů, ale finále Turnaje mistryň jim nevyšlo. V prvním setu neudržely brejk na 2:0 a ve druhé sadě ztratily vyrovnanou koncovku. Američanky byly úspěšnější při prohozech, hrály soupeřkám na síti více do těla a měly razantnější servis.

Peschkeová marně dobývala triumf na Turnaji mistryň se Srebotnikovou už loni, v roce 2008 neuspěla s Rennae Stubbsovou z Austrálie. V případě výhry mohla být pátou Češkou, která by trofej získala po Martině Navrátilové, Heleně Sukové, Haně Mandlíkové a Janě Novotné.

Liezel Huberová a Lisa Raymondová vyhrály Turnaj mistryň
zdroj: AP Photo

Peschkeovou stejně jako Kvitovou čeká příští týden ještě poslední vrchol sezony, v českém týmu budou bojovat v Moskvě proti Rusku ve finále Fed Cupu.

Huberová a Raymondová vyhrály Turnaj mistryň dohromady už pošesté, ale společně v páru poprvé. Huberová zvítězila v letech 2007 a 2008 s Carou Blackovou ze Zimbabwe a osmatřicetiletá Raymondová se Stubbsovou již před deseti lety a dvakrát s další Australankou Samanthou Stosurovou (2005, 2006).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články