Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Peschkeová a Srebotniková vyhrály v Indian Wells čtyřhru

Indian - Česká tenistka Květa Peschkeová získala v Indian Wells svůj patnáctý deblový titul na okruhu WTA. Premiérově jej vybojovala se slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou, se kterou začala spolupracovat po letošním Australian Open. V triumf proměnily svůj pátý společný start, když ve finálovém utkání porazily 6:4, 2:6 a 10:5 další nový pár na tenisové scéně, třetí nasazenou rusko-australskou dvojici Naďa Petrovová, Samantha Stosurová. Čtyřiatřicetiletá Peschkeová slaví letos už druhý triumf; ten první se jí podařil v lednu v Brisbane s partnerkou Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu. Po následném nezdaru ve druhém kole v Melbourne ale jejich spolupráce skončila.

O šest let mladší Srebotniková, bývalá třetí deblistka světa, která má tři grandslamové tituly z mixu, získala 22. turnajový primát ve čtyřhře. K tomu má i čtyři ze singlu. Ve finále v Indian Wells se sešla na kurtu sestava, která před závěrečným duelem získala v kariéře dohromady 75 deblových titulů. Petrovová jich má na kontě 18, Stosurová 22, společně hrály teprve třetí turnaj.

Ve finále mužské čtyřhry si vyřazení ze singlu alespoň částečně vynahradil Španěl Rafael Nadal. Po nečekané prohře obhájce prvenství v semifinále s Ivanem Ljubičičem z Chorvatska dotáhl Nadal do vítězného konce alespoň cestu po boku krajana Marka Lópeze, se kterým ve finále deblové soutěže porazili nejvýše nasazený kanadsko-srbský pár Daniel Nestor, Nenad Zimonjič 7:6 a 6:3.

Pro Nadala to byl pátý titul ve čtyřhře, naposledy s Lópezem triumfovali vloni v Dauhá. Nadalův přemožitel Ljubičič se o turnajové prvenství utká s Andym Roddickem. Sedmadvacetiletý Američan se v Indian Wells podobně jako Chorvat premiérově probil do posledního kola po vítězství nad Švédem Robinem Söderlingem. Za hodinu a 47 minut ho porazil 6:4, 3:6 a 6:3 a po předchozích třech semifinálových nezdarech bude v Indian Wells hrát o vítěznou trofej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články