Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Pennettaová přehrála Li Na a v Indian Wells jde do finále

Indian Wells (USA) - Nasazená jednička Číňanka Li Na podlehla na tenisovém turnaji v Indian Wells v semifinále Italce Flavii Pennettaové, která si ve dvouhře zahraje o nejcennější titul své kariéry. Soupeřkou dvaatřicetileté italské hráčky bude Polka Agnieszka Radwaňská, která v pátek vyřadila Rumunku Simonu Halepovou.

Flavia Pennettaová
zdroj: ČTK/Xinhua

Pennettaová oplatila čínské tenistce porážku ze čtvrtfinále Australian Open, které nakonec Li Na vyhrála. Jednadvacátá hráčka žebříčku WTA zvítězila 7:6 a 6:3 a uštědřila světové dvojce teprve druhou prohru v sezoně.

"Myslím, že jsme hrály fakt dobře. V Austrálii jsem proti ní byla bez šance, ale dneska to bylo mnohem lepší," radovala se Pennettaová, která vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3. Dosud získala devět singlových titulů, ale finále na tak velkém turnaji ještě nehrála.

Papírovou favoritkou v boji o titul bude třetí hráčka světa Radwaňská, která zvítězila nad Halepovou 6:3 a 6:4. Halepová se i tak posune na páté místo světového žebříčku a stane se nejlépe postavenou Rumunkou v pořadí WTA v historii.

Radwaňská s Pennettaovou se utkají posedmé, přičemž čtyřikrát se zatím radovala Polka. Poslední vzájemný duel letos v Dubaji ale vyhrála italská tenistka.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Indian Wells

Muži

Dvouhra - čtvrtfinále:

Isner (12-USA) - Gulbis (20-Lot.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3).

Semifinálové dvojice:

Isner - Djokovič (2-Srb.), Federer (7-Švýc.) - Dolgopolov (28-Ukr.).

Ženy

Dvouhra - semifinále:

Pennettaová (20-It.) - Li Na (1-Čína) 7:6 (7:5), 6:3, A. Radwaňská (2-Pol.) - Halepová (6-Rum.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články