Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pennettaová nečekaně ovládla turnaj v Indian Wells

Indian Wells (USA) - Prestižní tenisový turnaj v Indian Wells nečekaně vyhrála dvaatřicetiletá Italka Flavia Pennettaová. Světová jednadvacítka nedala ve finále šanci světové trojce Agnieszce Radwaňské, nad polskou favoritkou zvítězila 6:2, 6:1 a získala největší úspěch v singlu.

Flavia Pennettaová
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Před rokem a půl přitom Pennettaové hrozil konec vrcholové kariéry po vážném zranění pravého zápěstí. Musela na operaci a po návratu hlavně prohrávala. Ve druhé polovině sezony už se jí začalo dařit, ve Wimbledonu došla do čtvrtého kola a na US Open si zahrála semifinále. V listopadu pak slavila s Italkami Fed Cup.

V Indian Wells dnes završila životní turnaj. Radwaňskou, kterou omezovalo bolavé koleno, vyprovodila z kurtu za hodinu a čtvrt. Na singlový titul dosáhla Pennettaová po čtyřech letech a k devíti dosavadním turnajových triumfům přidala ten dosud nejcennější.

"Jsem strašně šťastná, dneska to byl můj den. Loni jsem si myslela, že už nebudu moci hrát dál a teď tady stojím s trofejí," prohlásila Pennettaová. Emoce při ceremoniálu přemáhala i Radwaňská, jež nemohla hrát naplno a koleno si nechala v úvodu druhé sady ošetřit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články