Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Peking místem oblíbeným. Plíšková si na čínském turnaji opět zahraje osmifinále

Už potřetí za sebou si Karolína Plíšková zahraje na turnaji v Pekingu osmifinále. Turnajová sedmička si ve druhém kole poradila za hodinu a 25 minut s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou 6:3 a 6:4.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Thomas Peter

Plíšková dál bojuje o Turnaj mistryň a může mít stejně jako Petra Kvitová již tento týden jistotu startu. Do Singapuru může Plíškovou posunout titul z Pekingu, ale kvalifikovat se může i bez něj na základě výsledků svých soupeřek. Jedna z jejích konkurentek Sloane Stephensová z USA, jež je v žebříčku přímo před ní, dnes vypadla ve 3. kole se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

"Zkusím se do Singapuru probojovat. Už moc týdnů do konce sezony nezbývá a dám do toho všechno. S novým týmem mě to baví na kurtu i mimo něj, což je důležité," řekla Plíšková, kterou od poloviny srpna trénuje Australanka Rennae Stubbsová.

Do utkání se Sasnovičovou měla raketový vstup a za 20 minut vedla 5:0. "Začala jsem výborně a ona hodně chybovala," uvedla Plíšková. Pak nevyužila čtyři setboly, Běloruska snížila na 3:5, ale při pátém setbolu už česká tenistka uspěla. Druhou sadu Plíšková rozhodla, když otočila z 0:2 na 4:2.

"V ostrém slunci se stíny to nebylo jednoduché. Nemám to moc ráda, ale alespoň nefoukalo jako v minulých dnech. Hrála jsem docela solidně, cítila se dobře od základní čáry, servis skvělý nebyl, ale stačilo to," hodnotila duel.

V dalším zápase se utká s domácí Wang Čchiang, která uštědřila Lotyšce Jeleně Ostapenkové dva "kanáry". Plíšková s Číňankou minulý týden prohrála ve Wu-chanu. V případě výhry by v Pekingu postoupila poprvé do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články