Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavláskovi uteklo první deblové finále na ATP, v Astaně hrál po boku Behara

Český tenista Adam Pavlásek s uruguayským spoluhráčem Arielem Beharem si nezahrají v Astaně o titul ve čtyřhře. Do prvního společného finále na okruhu ATP je nepustil druhý nasazený deblový pár Nathaniel Lammons, Jackson Withrow. Američané semifinálovou bitvu vyhráli 6:3, 2:6 a 10:4.

Adam Pavlásek
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

Pavlásek usiloval na halovém turnaji v metropoli Kazachstánu o první deblové finále, Behar už má tři tituly. Uruguayec všechny trofeje získal s Gonzalem Escobarem z Ekvádoru.

Ve finále dvouhry se v úterý utkají třiadvacetiletý Američan Sebastian Korda a o dvanáct let starší Francouz Adrian Mannarino. Syn někdejší české hvězdy Petra Kordy vyřadil v semifinálové bitvě se třemi tie-breaky a 34 esy (18–16) Srba Hamada Medjedoviče, na kterém ve čtvrtfinále ztroskotal Jiří Lehečka. Mannarino porazil ve dvou setech Sebastiana Ofnera z Rakouska a v Astaně dosud ztratil jedinou sadu.

Turnajová pětka Korda zabojuje o první letošní titul, jedinou trofej dosud získal předloni v Parmě. Šestý nasazený Mannarino triumfoval v kariéře třikrát včetně červencového turnaje v Newportu. Utkají se spolu poprvé, v žebříčku je na tom aktuálně Korda na 28. místě o šest pozic lépe.

Turnaj mužů v Astaně (tvrdý povrch, dotace 1 017 850 dolarů):

Čtyřhra – semifinále:

Lammons, Withrow (2-USA) – Pavlásek, Behar (ČR/Urug.) 6:3, 2:6, 10:4.

Dvouhra – semifinále:

Korda (5-USA) – Medjedovič (Srb.) 6:7 (8:10), 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), Mannarino (6-Fr.) – Ofner (Rak.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články