Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pavlásek k postupu v Praze nepotřeboval ani hodinu, soupeři dal kanára

Praha – Suverénním výkonem začal tenista Adam Pavlásek svoje účinkování na challengeru v Praze na Štvanici. Osmého nasazeného Jana-Lennarda Struffa z Německa doslova smetl a po setech 6:0 a 6:1 postoupil za necelých 50 minut do druhého kola.

"Byl to z mé strany hodně solidní zápas. Hrál jsem bez chyb. Začátek nebyl lehký, on hrál solidně, ale zlomil jsem ho," pochvaloval si Pavlásek, který se letos v červnu v Popradu radoval poprvé z titulu na challengeru a v žebříčku ATP je od pondělí nejlépe v kariéře na 152. místě. "Věřím si a doufám, že to dotáhnu co nejdál."

Zápas se Struffem (115. ATP) zvládl dvacetiletý Pavlásek bez problémů i přes vedro. "Podmínky nejsou nejlepší, ale jsou pro oba stejné a pro mě to je lepší než hrát v zimě nebo dešti. Mám rád teplo, když míč víc letí," řekl Pavlásek.

Ve středu Štvanice zažije český den. V turnaji ITF žen, který se hraje zároveň s muži, se na hlavním dvorci od 10:30 představí Klára Koukalová, po ní bude hrát Tereza Martincová, pak nasazená jednička Denisa Allertová a na závěr programu se objeví bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová, která loni obnovila kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová s Kolodziejovou postoupily na Štvanici do druhého kola

Tenisový turnaj Advantage Cars Prague Open by Zenova - mužů a žen v Praze na Štvanici (antuka):

ATP Challenger mužů (dotace 42.500 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Pavlásek (ČR) - Struff (8-Něm.) 6:0, 6:1.

ITF žen (dotace 75.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Sorribesová (Šp.) - Vaňková (ČR) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články