Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pár H+H má v Istanbulu jasný cíl: vyhrát

Praha - S cílem udržet letošní halovou neporazitelnost zamíří tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na Turnaj mistryň. V Istanbulu se poprvé představí mezi elitní čtveřicí deblových párů sezony a v případě triumfu by se staly prvním ryze českým párem, který by vrchol sezony ovládl. Hlaváčková s Hradeckou mají za sebou v deblu skvělý rok. Vyhrály čtyři vavříny a v druhé půlce roku postoupily na každém ze šesti turnajů do finále. Díky tomu mají i stříbro z londýnské olympiády a jsou druhým párem žebříčku WTA.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: ISIFA

"Chceme vyhrát," řekla Hlaváčková před středečním odletem do Turecka. "Samozřejmě ale víme, že jsou tam čtyři nejlepší týmy světa a všechny měly super sezonu," doplnila.

Duo H+H v této sezoně hrálo třikrát turnaj v hale a všechny - v Midlandu, Memphisu a minulý týden v Lucemburku - vyhrálo. "A chceme sezonu ve stejném stylu dohrát. Doufám, že to dokážeme," řekla Hradecká.

Turnaj mistryň ve čtyřhře v minulosti vyhrály slavné české hráčky Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Helena Suková i Jana Novotná, ale nikdy neměly za spoluhráčku krajanku. Naposledy uspěla Novotná v roce 1997 s Lindsay Davenportovou z USA. V uplynulých čtyřech letech třikrát ve finále prohrála Květa Peschkeová.

O semifinálových dvojicích se rozhodne ve čtvrtek

Čtyřhra se na Turnaji mistryň nehraje ve skupinách, ale čtyři páry se rozdělí na semifinálové dvojice, ze kterého postoupí vítězky do nedělního finále. Spolu s Češkami budou v Istanbulu Italky Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou, Američanky Liezel Huberová s Lisou Raymondovou a Rusky Naděžda Petrovová s Marií Kirilenkovou.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Italky a Američanky jsme letos porazily i s nimi prohrály. Rusky jsme ještě nezdolaly, ale aspoň jim máme co vracet," řekla Hlaváčková. Losování se uskuteční ve čtvrtek dopoledne.

Obávané sestry Williamsovy cestu českému páru nezkříží

Na jeden silný pár Hlaváčková s Hradeckou nenarazí. Americké sestry Serena a Venus Williamsovy, se kterými Češky prohrály ve finále Wimbledonu a následně i v boji o zlato na olympiádě, se do Istanbulu nekvalifikovaly, protože nehrají čtyřhru celou sezonu. "Kvalitou na to mají, ale nám chybět nebudou," řekla Hlaváčková.

Čtyřhru spolu hrají Hlaváčková s Hradeckou už pět sezon. Dobře se znají, což ukázaly právě v Lucemburku, kde se sešly poprvé od US Open a turnaj vyhrály. "Speciálně se nemusíme slaďovat a sehrávat, spíš jde jen o to si zase zvyknout po dvouhrách na debla, což mi trvá dvacet minut," řekla Hlaváčková. "Jejich pojetí není klasicky deblové. Obě hrají spíš singla a dokážou se výborně sladit. Kvality z dvouhry přenášejí do čtyřhry," řekl Tomáš Petera, osobní trenér Hlaváčkové.

V týdnu po Turnaji mistryň čeká české tenistky obhajoba titulu ve Fed Cupu. Nominaci na finále v pražské O2 areně proti Srbkám oznámí kapitán Petr Pála ve středu, ale dá se očekávat, že Hlaváčkovou s Hradeckou povolá. "S nominací přijde kapitán, ale určitě bychom rády hrály," řekla za obě Hlaváčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články