Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pála vybírá čtveřici na Fed Cup

Praha - Až z osmi hráček mohl vybírat kapitán tenistek Petr Pála nominaci na finále Fed Cupu, kterou oznámí ve čtvrtek. Jedinou jistotou v české sestavě pro utkání o titul v Rusku, které se hraje 5. a 6. listopadu, bude wimbledonská vítězka Petra Kvitová, ale na zbylá tři místa hráček se tlačil zástup adeptek.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

"Jsem rád, když holky hrajou dobře a výběr je velký. Akorát je to pak samozřejmě složitější a musím uvážlivě vybrat co nejlepší sestavu. Nikdy pak není příjemné, že člověk musí někomu říci, že v týmu není," řekl Pála před měsícem. Ve středu dvě hodiny po poledni Pála finální čtveřici oznámí. Na prvním místě by v ní neměla chybět od pondělí světová čtyřka Kvitová, která je letos ústřední postavou týmu.

V prvním kole proti Slovenkám i v semifinále v Belgii získala dva body. Jinak měl Pála možnost širokého výběru. Kvitovou mohl doplnit Lucií Šafářovou (27.), nebo Petrou Cetkovskou (32.), proti které hovoří fakt, že má minimální zkušenosti s Fed Cupem - hrála dvě čtyřhry a před třemi lety prohrála obě své dvouhry. Spíše se asi dostane na Barboru Záhlavovou-Strýcovou (44.) a druhou deblistku světa Květu Peschkeovou.

Ve hře jsou i účastnice semifinále proti Slovenkám Iveta Benešová (48.) s Lucií Hradeckou (51.). Teoreticky může být variantou do dvouhry Klára Zakopalová (41.), jenomže ta byla ve výběru naposledy v roce 2006. "Má to těžké. Musí být připravený na různé varianty, ale já mu dost věřím, protože se mu zatím dařilo nominovat dobře," řekl František Pála, otec Petra Pály a bývalý daviscupový a jednou také fedcupový kapitán.

"Jelikož může ještě měnit sestavu na místě před losem, tak si myslím, že by se mělo jet v pěti hráčkách. Je to finále, dá se s tím víc pracovat a holky by si to za sezonu zasloužily," uvažoval Pála starší. Ruský kapitán Šamil Tarpiščev oznámil nominaci s velkým předstihem již v září a jeho kvarteto budou tvořit světová pětka Věra Zvonarevová, Anastasia Pavljučenkovová (15. WTA), Světlana Kuzněcovová (19.) a Jekatěrina Makarovová (53.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články