Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pála věří v další vzestup Kvitové. Teď je ten správný čas, říká

Praha – Kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála předpověděl do čtvrtfinále Wimbledonu tři české tenistky. A trefil se. Ze souboje Kvitové se Záhlavovou-Strýcovou vzejde i semifinalistka, a to nemusí být konec, prohlásil, a i v tom měl pravdu. Nyní se může radovat dokonce z celkového triumfu jedné ze svých pravidelných svěřenkyň. Velkému finále byl osobně přítomen a přiznal, že šlo o jeden z jeho největších sportovních zážitků.

Ilustrační foto

Petra Kvitová vlétla do finále s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou zcela nekompromisně a po jasném prvním setu přidala ještě nesmlouvavější druhou sadu. "Věřil jsem hodně, ale že to bude takto, to jsem nečekal. Hrála famózní zápas, člověk si jen říkal, ať to vydrží," vzpomínal Pála na průběh finále Wimbledonu.

Samotný zápas přece jen prožíval trochu jinak než přímo z kurtu, z tribuny vypadá zápas vždy lehce odlišně. "Strašně moc jsem fandil, i mi ukápla slza, což nebývá tak často. Je to jeden z mých největších sportovních zážitků v životě," říká.

Zvláštní pocity však zažíval už v semifinále, ve kterém se utkaly hned dvě opory fedcupového týmu."Měl jsem obrovskou radost, je čest vidět, když je semifinále takového turnaje a nastupují tam dvě české holky. Jen jsem si říkal, že je škoda, že to není finále. Ale pak člověk sedí, nezatleská, kouká se na to a říká si: 'Hlavně, aby hrály obě dobře'," vrátil se k předchozí fázi turnaje.

Kvitová zůstává svá, je pokladem českého tenisu

Pála zejména oceňuje vlastnosti Kvitové. Velké úspěchy ji prý nekazí, naopak. "Je dobrá v tom, co dělá. Má ráda svůj sport, přitom komunikace s ní je velice normální. Péťu ty obrovské úspěchy nemění v negativním slova smyslu, zůstává svá. Je obrovským pokladem pro český tenis."

Kvitová po prvním úspěchu ve Wimbledonu herně trochu propadla. Pála však věří, že tentokrát se nic takového opakovat nebude. "Důležitá je důvěra v sebe sama. Po prvním vítězství to není jednoduché, obzvlášť v jejích letech. Ale Péťa se pořád držela mezi nejlepší desítkou, nebyl to nějaký velký propad, jen to možná přišlo malinko brzy. Teď je správný čas na to navázat. Pevně věřím, že jí to dodá chuť dokazovat kvalitu i na ostatních turnajích," doufá Pála.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články