Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pála: Siniaková se tu bude rozkoukávat, v Ostravě si zaslouží být

Ostrava - Petr Pála připravuje své svěřenkyně v Ostravě, dvě nominované hráčky mu ale stále chybí. Vedle Lucie Šafářové jde o Kateřinu Siniakovou, která by podle českého kapitána měla naskočit do hry v neděli v případě rozhodnutého stavu.

"Nečekám, že by Katka měla nastoupit v sobotu. Jsem rád, že tady bude, zaslouží si tady být a něco okoukat. Věřím, že v budoucnu bude platnou hráčkou našeho týmu," řekl Pála.

Dopolední přípravu opět absolvovaly jen Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Siniaková a Lucie Šafářová jsou po turnajích v Asii ještě stále na cestě, do Ostravy by podle Pály měly dorazit během dneška. "Těším se, až budeme zase kompletní. Tým je takhle, jak je, silný. Je obrovská výhoda, že máme několik variant do dvouhry, i více do čtyřhry. To by měla být naše výhoda," řekl Pála, který ještě nominaci do sobotních dvouher s hráčkami neřešil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková se Strýcovou trénují s tenistou Poljakem

Je si vědom toho, že proti Španělsku bez jeho druhé nejlepší hráčky Carly Suárezové má český tým usnadněnou roli. "Jsme lehkými favority hlavně tím umístěním dalších holek, ale v týmových soutěžích je všechno možné. To jsme mohli minulý týden vidět v Davis Cupu na všech místech světa, jak se to může zamotat. Oni mají velmi silnou jednu hráčku (Garbiňe Muguruzaovou), ale my bychom měli mít navrch v těch dalších. Pokud naše holky předvedou, co umí, měli bychom to zvládnout," řekl Pála.

Před domácími fanoušky se tenistky představí poprvé od předloňského finále s Ruskem. V Ostravě ještě neprohrály, na tvrdém povrchu zde zvítězily už čtyřikrát. "Hraje se nám tady vždycky skvěle. Už teď je vyprodáno, to ještě zvyšuje takové to těšení se na zápas," řekl Pála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články