Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pála po sprše omluvenek: Nevím, jak je to dlouho, co jsme nebyli favoriti

Praha – Semifinálový souboj Fed Cupu odehrají české reprezentantky na půdě USA bez tradičních opor. Nehrající kapitán Petr Pála však nepovažuje postup do finále i přes absenci největších hvězd za beznadějný. Zároveň si nemyslí, že by chybějící tenistky po pěti triumfech za posledních šest let už v prestižní soutěži nechtěly nastupovat.

Do USA neodcestují Karolína Plíšková, Barbora Strýcová ani Lucie Šafářová. Nejvýše postavenou hráčkou národního týmu bude Kateřina Siniaková, 38. v žebříčku WTA. V první stovce je aktuálně ještě 58. Kristýna Plíšková.

"Jednou to vyšlo takhle na nás a je zbytečné se v tom babrat. Je dobré, že máme další holky. Co by za to jiné týmy daly," řekl Pála, který nominoval ještě Denisu Allertovou a talentovanou Markétu Vondroušovou.

Jednačtyřicetiletý rodák z Prahy nepočítá s tím, že by se mu množství omluvenek nahrnulo i pro další utkání. "Nemyslím si, že ty, co teď nehrají, už hrát nechtějí. Z těch rozhovorů nevyplynulo, že by to byl takový trend," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
Pála: Holky mě požádaly, jestli bych neudělal nominaci bez nich

Týmovou jedničkou bude na americké antuce dvacetiletá Siniaková, jež začátkem roku vyhrála turnaj v čínském Šen-čenu a úspěšně si vede i ve čtyřhře. "Věřím, že ji plně vytížím. Vzhledem k jejímu věku a k tomu, jak postupuje nahoru, si myslím, že je to dobrá věc. Na antuce umí hrát," prohlásil Pála.

Do dvouher by měla nastoupit také Kristýna Plíšková. "Samozřejmě se to nabízí. Na antuce vyrostla. Když bude dobře servírovat, tak to bude pro soupeřky nepříjemné," pokračoval kapitán. Dvojče zatím úspěšnější Karolíny chválil za výrazně zlepšený herní projev a stabilizaci výsledků.

Žolíkem může být sedmnáctiletá Vondroušová, která letos září zejména na turnajích ITF. Před podnikem WTA v Bielu, kde z kvalifikace postoupila do druhého kola, měla bilanci třiadvaceti výher a čtyř porážek. "Má asi letos nejlepší skóre po Federerovi," uvedl s úsměvem Pála.

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová se musí podle očekávání obejít bez Sereny Williamsové, chybí také její starší sestra Venus (12. v žebříčku WTA) i desítka Madison Keysová. Jedničkou výběru bude Coco Vandewegheová (24.), kterou doplňují Lauren Davisová (36.), Shelby Rogersová (49.) a deblistka Bethanie Matteková-Sandsová.

V této sestavě budou sice o něco zkušenější a lépe postavené na žebříčku než české kvarteto, ale rozhodující roli to hrát nemusí. "Na utkání se těším. Je to výzva. Nevím, jak je to dlouho, co jsme nebyli favoriti. Uděláme všechno pro to, aby se holkám jednotlivá utkání povedla. A třeba na konci bude svítit ta trojka," dodal Pála.

Na Floridu, kde se bude 22. a 23. dubna hrát, odletí v neděli. Z Prahy s ním poletí Kristýna Plíšková a Markéta Vondroušová, pokud některá z nich nepostoupí v Bielu do finále. Kateřina Siniaková s Denisou Allertovou se do USA přesunou z kolumbijské Bogoty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články