Pála nominoval na Rumunsko. V týmu je Kvitová, Plíšková, Strýcová a Allertová

Praha – O postup do semifinále Fed Cupu proti Rumunsku se popere čtveřice ve složení Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Denisa Allertová. České obhájkyně titulu se představí v Kluži 6. a 7. února.

Petra Kvitová s kapitánem Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Věřím, že sestava je hodně silná. V momentální chvíli je nejsilnější možná a věřím, že postoupíme do semifinále," řekl nehrající kapitán Petr Pála.

Světová sedmička Kvitová den před nominací oznámila rozchod s trenérem Davidem Kotyzou. Kapitán nechtěl rozebírat, jaký to může mít na hvězdu týmu vliv. "Nemluvil jsem s ní, teprve jí budu volat a budeme se domlouvat na trénincích směrem k Fed Cupu. Jinak bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," řekl Pála.

Doufal, že se opora v soutěži družstev chytí jako v minulosti. Sezonu totiž Kvitová nezačala nejlépe, byla nemocná a na Australian Open vypadla ve 2. kole. "Fed Cup už jí několikrát pomohl a věřím, že jí zase pomůže k dalším utkáním," doplnil Pála.

Pála sledoval tenistky přímo na grandslamu v Melbourne a sestava mu vykrystalizovala až tam. "Variant jsem měl v hlavě hodně, ale tahle nám dává hodně variant," řekl kapitán. Prozradil, že do případné závěrečné čtyřhry počítá s Plíškovou a Strýcovou, tedy párem, který v dramatickém listopadovém finále proti Ruskám v Praze získal vítězný bod. "Padne to na ně, nebudeme nic skrývat," řekl Pála.

V sestavě tentokrát chybí světová devítka Lucie Šafářová, která po vleklé nemoci teprve začíná s tréninkem. "Odletěla do tepla, začala dělat kondici a popřála nám štěstí. Věřím, že se postupně dostane do formy," řekl Pála.

Rumunky se musí obejít bez své hvězdy

Rumunky se musí obejít bez světové dvojky Simony Halepové, která se podrobí operaci nosu. Při její absenci by měly hrát Irina-Camelia Beguová (31. v žebříčku WTA), Monica Niculescuová (40.) a Alexandra Dulgheruová (61.).

"Neúčast Halepové z nás dělá favority, do té doby to bylo vyrovnané. Stejně si ale musíme dát pozor, už v minulosti ukázaly, že bez Halepové umí zahrát výborně. Naší starostí je, aby holky hrály v co nejlepší formě," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky poletí do Rumunska s Kvitovou i Karolínou Plíškovou

Tenistky do Rumunska odletí poprvé soukromým speciálem. Autobusem je přijede podpořit čtyřicítka skalních fanoušků. A hrát se bude před vyprodanou halou. "To je jenom dobře. Věřím, že je to nepohltí, ale naopak vyhecuje," řekl Pála.

České tenistky se s Rumunkami střetnou teprve podruhé. Ve čtvrtfinále v roce 1980 tehdejší československý tým s Hanou Mandlíkovou v sestavě zvítězil 2:1.

Češky Fed Cupu v současnosti vládnou. Loni porazily ve finále v Praze Rusky 3:2 na zápasy, obhájily titul a soutěž vyhrály počtvrté za posledních pět let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články