Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ostrava vítá tenisovou špičku. Vymáčknu, co ve mně je, hlásí nasazená dvojka Kvitová

Očekávaný turnaj WTA v Ostravě začíná. Domácí klání musí oželet Barboru Krejčíkovou, Karolínu Muchovou a Karolínu Plíškovou, na kurtech v Ostravar Areně ale nebude chybět třetí Češka z elitní desítky světového žebříčku. Pro Petru Kvitovou má akce speciální nádech, ve slezské metropoli odehrála v dětství první zápas a prožila zde také skvělé roky s fedcupovým týmem. První zápasy z turnaje sledujte od 11:55 na webu ctsport.cz.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke-USA TODAY Sports

"Těším se. Je to domácí turnaj a o to je to hezčí, lepší a je fajn, že přijdou i lidé. Věřím, že rodina přijde a všichni si to užijeme, ať už to dopadne jakkoliv," řekla druhá nasazená.

Kvitová si po US Open odpočinula pár dnů v Monte Carlu. Cestou na turnaj se zastavila u rodičů ve Fulneku. S bratrem probrala, v jaké fázi je vznik její Síně slávy, a v neděli dorazila do dějiště turnaje. "Je fajn jet na turnaj zase autem a bez navigace," pronesla.

Při zmínce města Ostrava jako první připomněla, že jde o její rodný kraj. "V kterém jsem se narodila a strávila spoustu času a v Ostravě jsem odehrála úplně první turnaj jako malinká," řekla a pamatovala si, i jak dopadla. "Vyhrála jsem první kolo ve třech setech a pak jsem prohrála. Na začátek (kariéry) dobrý. Tři sety mě provázejí celý život," podotkla Kvitová.

Když přišla do Ostravar Arény a k centrkurtu, hned se jí vybavily vzpomínky na týmové boje. Za Česko zde v letech 2012 až 2015 vyhrála všech svých osm dvouher. "Bylo skvělé tady mít vyprodanou arénu, slyšet bubeníky a hrát před českou vlajkou," řekla.

I turnaj WTA, v němž má v prvním kole volný los, bude s fanoušky. "Hala je pořád krásná. Bude to jinačí než při Fed Cupu, ale věřím, že lidi přijdou a vytvoří skvělou atmosféru."

V závěru sezony už se Kvitová cítí unavená. Odpočinek v Monte Carlu pomohl jen trochu. "Ale ne dostatečně, ale co je ve mně, to se budu snažit vymáčknout," slíbila. Třeba naváže na úspěšné fedcupové bitvy a udrží si v ostravské hale neporazitelnost.

V případě titulu by Kvitová slavila v Česku mezi ženami pošesté. V roce 2018 uspěla na Spartě na akci WTA a na nižším okruhu ITF vyhrála v roce 2007 v Průhonicích, Přerově a ve Valašském Meziříčí, kde triumfovala i o rok dříve. "Děkuju za motivaci," usmála se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články