Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ostrava uvidí běloruské finále. Krejčíkovou se Siniakovou zastavila ve čtyřhře nemoc

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková odstoupily kvůli nemoci Krejčíkové před semifinálovým duelem z ostravského turnaje. Běloruska Viktoria Azarenková porazila Marii Sakkariovou 6:1, 6:3 a ve 40. finále kariéry na okruhu WTA se utká s krajankou Arynou Sabalenkovou. Ta porazila Jennifer Bradyovou dvakrát 6:4.

Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Už večer se Bára necítila nejlíp, byla unavená. Vypadá to, že na ni něco dolehlo, a po konzultaci jsme se rozhodly, že je lepší nenastoupit, než se tam protrápit," uvedla Siniaková. "Je to smůla, že se to takhle sešlo, obzvlášť doma, ale zdraví je nejdůležitější," doplnila.

Siniaková s Krejčíkovou letos získaly titul v lednu v Šen-čenu a pak čtyřikrát skončily v semifinále, včetně grandslamových turnajů Australian Open a Roland Garros.

"Doufám, že pro nás finále zakleté není," poznamenala Siniaková. Teoreticky by ještě měly s Krejčíkovou v listopadu obhajovat triumf v Linci.

Čtvrtá nasazená Azarenková měla v prvním vzájemném duelu se Sakkariovou po úvodním vyrovnaném gamu jasně navrch.

Rychle se ujala vedení 5:0 a první set získala za 33 minut. Ve stejném rytmu pokračovala i druhá sada, v níž Běloruska opět rychle vedla 4:0.

Pak ale řecká tenistka uhrála tři gamy v řadě a dlouho bojovala při podání soupeřky o vyrovnání, nakonec ale Azarenková odolala a vzápětí po dalším brejku zápas ukončila.

Světová dvanáctka Sabalenková byla proti Bradyové favoritkou a začátek jí na rozdíl od obou předchozích zápasů vyšel: po dvou brejcích vedla 5:1.

Až pak pustila Američanku do hry a dovolila jí snížit, přesto první set s jistotou získala a druhý začala dalším brejkem. Ten jí nakonec vynesl postup.

Dvaadvacetiletá Běloruska bude hrát o sedmý titul, letos už triumfovala v Dauhá po finálové výhře nad Petrou Kvitovou.

Se svou o devět let starší krajankou má bilanci 1:1, letos Azarenkové na US Open hladce podlehla.

Sabalenková bude mít v Ostravě šanci na raritní double. S Elise Mertensovou vyřadily Kirsten Flipkensovou a Demi Schuursovou po setech 6:3 a 7:5.

Ve finále se turnajové jedničky utkají s Gabrielou Dabrowskou a Luisou Stefaniovou, které prošly do titulového souboje po odstoupení české dvojice Krejčíková - Siniaková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články