Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ostapenková vybojovala v Dubaji svůj pátý titul. Bautista zvítězil v Dauhá

Turnaj v Dubaji ovládla lotyšská tenistka Jelena Ostapenková. Ve finále si poradila s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou 6:0 a 6:4. Připsala svůj pátý titul v kariéře. Španělský tenista Roberto Bautista po třech letech znovu ovládl turnaj v Dauhá.

Jelena Ostapenková
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Ostapenková porazila Kuděrmětovovou za 65 minut. Vítězka Roland Garros z roku 2017 na cestě za titulem zdolala čtyři další grandslamové šampionky Sofii Keninovou, Igu Šwiatekovou, Petru Kvitovou a Simonu Halepovou.

Díky vítězství si Ostapenková v pondělním vydání světového žebříčku polepší z 21. na 13. místo a poprvé od října 2018 se vrátí do první dvacítky. Maximem lotyšské tenistky je pátá příčka z března 2018.

Povedená odveta

Bautista si připsal desátý titul v kariéře a první od triumfu nad Tomášem Berdychem v roce 2019 právě v Dauhá.  V repríze loňského finále oplatil porážku Nikolozi Basilašvilimu. Gruzínce porazil 6:3 a 6:4. "Mám radost. Na další trofej jsem se docela načekal," uvedl po výhře třiatřicetiletý Španěl. 

"Letos tady při finále nefoukalo a to mi vyhovovalo. Ale i tak to byl těžký zápas, zejména po náročném semifinále," přidal Bautista, který na cestě za titulem ztratil jediný set. V této sezoně si 16. hráč světa vylepšil bilanci na 11 výher a tři porážky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články