Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Oslavy, foto na památku a pak už jen cesta na dovolenou

Praha - Český tenis slaví a vítězky Fed Cupu si oslavu obhajoby titulu řádně vychutnaly. Nejdříve měly společný banket i s poraženými Srbkami v Obecním domě a následně se přesunuly do baru, kde popíjely i ze stříbrného poháru. I dnes byl o české hráčky mimořádný zájem. Dopoledne v Praze se vítězný tým na památku vyfotil s cennou trofejí.

České tenistky obhájily triumf ve Fed Cupu
zdroj: ČT24

"Je to zvláštní pocit. Celý ten týden byli lidi úžasní. Strašně jsem si to užila," uvedla Lucie Šafářová. "Zakončení bylo neuvěřitelné. Trofej se nám povedlo nechat tady. Ještě rok si ji budeme schraňovat a nikomu ji nedáme," dodala Lucie Hradecká.

I pro Petru Kvitovou, která uhrála pro tým jeden bod, byl celý týden něčím velmi speciálním. "Je to neskutečný pocit. Je to něco, co jindy v našem sportu nezažijete. Jsme individuální sport a tohle je jediná týmová soutěž, kdy můžeme slavit takhle společně," prohlásila Kvitová.

Po sezoně si tenistky vychutnají dovolenou

Kvitová i Šafářová plánovaly, že na pár týdnů odloží raketu. "Tři týdny budu bez tenisu. Nejdřív pojedu na dovolenou, vyrazíme do Rakouska na hory s kamarádkou a pak budu mít kondiční přípravu," uvedla pětadvacetiletá Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce českých tenistek po vítězném finále

I světová osmička Kvitová, která byla před finále Fed Cupu nemocná, nasedne do letadla směr Maledivy s přítelem Adamem Pavláskem bez raket. "Nebudu na nic myslet, jak jsem unavená. Neplánuji vůbec nic, jen ležení na pláži," řekla Kvitová.

Deblistka Lucie Hradecká, spolu s Andreou Hlaváčkovou stříbrná olympijská medailistka, nikam cestovat nebude. "Dovolenou strávím v Praze," uvedla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články