Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ósakaovou dovedl ke grandslamovým triumfům, teď bude trénovat Plíškovou

Nastartovat bývalou první tenistku světového žebříčku má trenér Sascha Bajin. Německý kouč, jenž dovedl ke dvěma grandslamovým titulům japonskou tenistku Naomi Ósakaovou, nyní bude trénovat Karolínu Plíškovou. Světová šestka Plíšková představila Bajina prostřednictvím fotografie na sociálních sítích.

Sascha Bajin a Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/AP

Osmadvacetiletá Plíšková hledala kouče poté, co začátkem listopadu oznámila, že se rozešla s venezuelským trenérem Danielem Vallverdúem. Bajina ukázala na fotce spolu s kondičním trenérem Azuzem Simčičem, nad kterou napsala: "Team Plíšková 2021". Podle vyjádření jejího manžela a manažera Michala Hrdličky ze začátku listopadu pro deník Sport by měli s českou jedničkou pokračovat Ukrajinka Olga Savčuková a fyzioterapeut Salvador Martín.

Šestatřicetiletý Bajin býval sparingpartnerem Sereny Williamsové a spolupracoval i s Dánkou Caroline Wozniackou. Ósakaová pod jeho vedením vyhrála US Open 2018 a Australian Open 2019, po kterém se rozešli. Bajin zbytek roku trénoval Francouzku Kristinu Mladenovicovou a letos Ukrajinku Dajanu Jastremskou.

Plíšková měla v uplynulých pěti letech každý rok jiného kouče. Po sezoně 2016 odešel Jiří Vaněk k Petře Kvitové a s jeho nástupcem Davidem Kotyzou se rozešla po US Open 2017. Do srpna 2018 vydržela s Tomášem Krupou, kterého nahradila Australanka Rennae Stubbsová a od US Open se k ní přidala Španělka Conchita Martínezová.

S Australankou ukončila spolupráci loni začátkem května a s wimbledonskou vítězkou z roku 1994 Martínezovou v listopadu. O Vallverdúa, který ji vedl od loňského listopadu, se dělila se Švýcarem Stanem Wawrinkou, což byl důvod rozchodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články