Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Ósakaová senzačně vypadla ve Wimbledonu hned v 1. kole, Djokovič prošel dál hladce

Dvě senzace hned na úvod. Světová i nasazená dvojka Naomi Ósakaová vypadla ve Wimbledonu hned v 1. kole. S Kazaškou Julijí Putincevovou prohrála vítězka loňského US Open a letošního Australian Open za hodinu a půl 6:7, 2:6. Už po prvním zápase se s turnajem rozloučila pětinásobná šampionka Američanka Venus Williamsová, která prohrála s patnáctiletou krajankou Cori Gauffovou dvakrát 4:6. Novak Djokovič zahájil cestu za obhajobou hladkým vítězstvím 6:3, 7:5, 6:3 nad Němcem Philippem Kohlschreiberem. V druhém kole jej čeká Američan Denis Kudla. Bez ztráty setu postoupili i čtvrtý nasazený Jihoafričan Kevin Anderson a sedmička Rumunka Simona Halepová.

Naomi Ósakaová
zdroj: Reuters

"Nikdy jsem na centrkurtu nehrála, byla jsem překvapená, že je trochu kulatější než ostatní. Myslím, že jsem odvedla výbornou práci, bojovala jsem o každý míč," řekla Putincevová. To Ósakaové příliš do řeči nebylo, tiskovou konferenci opustila předčasně a v slzách.

V prvním setu obě tenistky jednou neudržely servis, a tak musel rozhodnout tie-break. Do něj lépe vstoupila Ósakaová, ale od stavu 3:1 uhrála jen jediný bod. Ve druhé sadě získala Putincevová od stavu 2:2 čtyři gamy v řadě a tím i celý zápas.

Jednadvacetileté Ósakaové se na londýnské trávě příliš nedaří, jejím maximem je 3. kolo z předešlých dvou let. Od finálové výhry nad Petrou Kvitovou v Melbourne si Japonka o další titul nezahrála a minulý měsíc přišla po 21 týdnech o post světové jedničky.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič vstup do Wimbledobnu zvládl, Ósakaová selhala

Djokovič sice první dva sety zahájil ztraceným podáním, ale brejk hned vzápětí získal zpět a obě sady vyhrál. Ve třetí už při svém servisu nezaváhal a duel s o tři roky starším soupeřem, s nímž má zápasovou bilanci 11:2, po dvou hodinách ukončil.

Ještě kratší dobu než Djokovič strávil na kurtu loňský finalista Anderson, který zdolal Francouze Pierra-Huguese Herberta 6:3, 6:4, 6:2.

Halepová prohrávala s Běloruskou Alexandrou Sasnovičovou ve druhém setu už 2:5, ale pěti získanými gemy v řadě vývoj obrátila a zvítězila 6:4, 7:5.

Neuspěl šestý hráč světa Stefanos Tsitispas, jenž v pěti setech podlehl Italovi Thomasi Fabbianovi. Ten je přitom na žebříčku o 83 příček níž než řecký talent.

Čtyřicetiletý Chorvat Ivo Karlovič, který je nejstarším hráčem wimbledonské dvouhry od roku 1975, si poradil s Italem Andreou Arnaboldim. I díky 21 esům a 50 vítězným míčům Karlovič zvítězil 6:4, 6:4, 7:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články