Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ósakaová kvůli Sereně začala hrát tenis, teď svůj idol jasně přehrála

Japonka Naomi Ósakaová po senzačním titulu v Indian Wells oslnila i v úvodním vystoupení na dalším elitním turnaji v Miami. Navíc proti nedávné královně světového tenisu Sereně Williamsové. Překonala nervozitu a držitelku 23 grandslamových titulů, vracející se po porodu, zastínila vítězstvím 6:3, 6:2. "Měla jsem respekt a byla nervózní. Vždyť právě ona byla v dětství mým idolem a kvůli Sereně jsem začala hrát tenis," řekla dvacetiletá rodačka z Ósaky.

Serena Williamsová gratuluje vítězné Naomi Ósakaové
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

Proti legendě nastupovala s cílem nedostat dva kanáry, vše ale dopadlo úplně jinak. "Chtěla jsem jen, aby po zápase věděla, kdo jsem," dodala Japonka žijící na Floridě.

O 16 let starší Williamsová nehrála kvůli těhotenství a porodu skoro rok a čtvrt a turnaje začíná zcela nezvykle z pozice nenasazené hráčky.

S těžkým losem v Miami, kde je rekordmankou s osmi tituly, se nevypořádala. Navíc zápas završila zkaženým lehkým úderem, když vysoký míč u sítě napálila daleko do autu. Nevěřícně pak kroutila hlavou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ósakaová si na Masters v Miami vyšlápla na Serenu Williamsovou

S novináři se o pocity po teprve čtvrtém zápase po návratu na kurty nepodělila. "Řekla mi (u sítě) 'dobrá práce'. To mě vážně potěšilo," dodala Ósakaová, jež se po životním úspěchu v Indian Wells dostala na 22. místo světového žebříčku.

Teprve popáté v kariéře se mladší ze sester Williamsových stalo, že skončila už v prvním kole. Naposledy opustila turnaj takto brzy před šesti lety na French Open.

Ósakaová vyhrála osmý zápas za sebou. Znovu skvěle podávala, servis neprohrála ani jednou a přidala sedm es. Inspiraci získala právě u své soupeřky.

"Někdy, když podávám a jsem v těžké situaci, říkám si: Co by asi tak udělala Serena?" prozradila tenistka, která má letos bilanci 14 výher a jen čtyř porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články