Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ósakaová čeká. Strýcová zvládla duel s Kontaveitovou a zahraje si s vítězkou US Open

Tři hodiny strávila na kurtu, nakonec mohla zvednout ruce nad hlavu. Barbora Strýcová vydřela v Tokiu postup do čtvrtfinále a může se těšit na souboj s vítězkou US Open Naomi Ósakaovou. Ve druhém kole zdolala Estonku Anett Kontaveitovou 7:6, 3:6 a 7:5. Strýcová uspěla spolu s Andreou Sestini Hlaváčkovou i ve čtvrtfinále čtyřhry. Češky vyřadily pár Imanišiová, Zajaová 6:4, 6:2.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Seth Wenig

Dvaatřicetiletá Strýcová před dvěma lety na trávě ve Wimbledonu porazila o deset let mladší Kontaveitovou rovněž až po třech setech, naopak letos v Cincinnati Estonce jednoznačně podlehla dokonce s "kanárem". Souboj v Tokiu trval tři hodiny a pět minut.

Strýcová začala proti světové sedmadvacítce vedením 5:1, ale set získala až v tie-breaku. Estonka pak přestala chybovat, po dvou brejcích vyhrála druhou sadu a v závěru třetí se ubránila proti sedmi mečbolům. Při posledním však lehký míč zkazila.

Už po pátém mečbolu přitom mohl být konec. Úder Kontaveitové podle záznamu kamery skončil těsně v autu, ale Strýcová už neměla k dispozici challenge.

S dvacetiletou Ósakaovou má bilanci 1:1. Před třemi lety v Tokiu domácí naději porazila, loni ve Wimbledonu jí po špatném výkonu podlehla. Rychle hrající soupeřce tehdy s trenérem dali přezdívku "Šinkanzen".

Ani ne hodinu a půl po maratonu s Kontaveitovou nastoupila do čtyřhry s Andreou Sestini Hlaváčkovou a výhrou ve čtvrtfinále splnily české tenistky roli turnajových jedniček.

Sestini Hlaváčková označila spoluhráčku za neuvěřitelnou. "Vyhraje přes tři hodiny singla, kde běhá sem, tam, dozadu, křížem krážem, leží, padá, klouže, křičí, bojuje, brečí, raketa lítá, varování lítaj, prostě všechno se tam stalo. I ten zápas musela vyhrát dvakrát, protože ji o mečbol obrali a ona je za hodinu ready na debla. Já jen čučím, ale jedeme, nezastavujeme," řekla Hlaváčková.

Tenisový turnaj žen v Tokiu:

Dvouhra - 2. kolo: Strýcová (8) - Kontaveitová (Est.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:5, Azarenková (Běl.) - Bartyová (7-Austr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Sestini Hlaváčková, Strýcová (1) - Imanišiová, Zajaová (Jap./Něm.) 6:4, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články