Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Odplata za olympiádu v Riu. Djokovič v Acapulcu po bitvě zdolal Del Potra

Acapulco – Vyřazení ze singlu z olympiády mu to asi úplně nevynahradí, Novak Djokovič však na turnaji v Acapulcu alespoň částečně Juanu Martínu del Potrovi oplatil srpnovou porážku pod pěti kruhy. Srbský tenista po více než dvou a půl hodinách zdolal Argentince po setech 4:6, 6:4, 6:4. Ve čtvrtfinále Djokoviče prověří Australan Nick Kyrgios.

Slavící Novak Djokovič
zdroj: REUTERS autor: Henry Romero

Djokovič loni na hrách v Riu prohrál s Del Potrem dvakrát v tie-breaku a ani tentokrát dobře nezačal. Ztrátu setu ale dohnal a byť měl v rozhodující sadě Del Potro výhodu brejku, devětadvacetiletý rodák z Bělehradu udržel nervy a v 16. vzájemném souboji podvanácté zvítězil.

Oba aktéři předváděli mexickému publiku skvělý tenis dvě hodiny a 39 minut. Úpornou dřinu skončili až hodinu po půlnoci místního času. "V každém zápase s ním je spousta napětí, emocí a tenisové kvality. Jsem rád, že jsem ho tentokrát byl schopen porazit," řekl vítěz.

Nasazená jednička Djokovič se nyní utká poprvé v kariéře s mladým bouřlivákem Kyrgiosem. Jen dva gamy naopak ztratil ve druhém kole Rafael Nadal. Druhý nasazený Španěl a dvojnásobný vítěz turnaje přehrál Itala Paola Lorenziho 6:1 a 6:1.

Maratonský zápas se na společném turnaji v Acapulcu odehrál i v ženské dvouhře. Kristina Mladenovicová z Francie ukončila souboj s Britkou Heather Watsonovou po výhře 7:6, 6:7 a 7:5 až po třech hodinách a 32 minutách, což byla druhá nejdelší bitva této sezony na WTA Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal v Acapulcu přejel Lorenziho a je už ve čtvrtfinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články