Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Od slavných trofejí do O2 areny na první zkoušku povrchu

Praha - V záři slavných trofejí, které získali Petra Kvitová a Tomáš Berdych, se dnes sešli čeští tenisté před čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Na hlavním vlakovém nádraží v Praze přivítal kapitán Jaroslav Navrátil Berdycha, Lukáše Rosola a Františka Čermáka. Radek Štěpánek měl omluvenku, jelikož v sobotu vyhrál v Miami čtyřhru s Leanderem Paesem a v době srazu seděl v letadle nad oceánem.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Teď jsem tisíce kilometrů daleko, ale zítra už budu trénovat v Praze na antuce," řekl Štěpánek po vítězné čtyřhře. "Letím pro výhru," řekl. Na otázku, jestli bude připraven hrát dvouhry i čtyřhru, Štěpánek odpověděl: "Cokoliv. Kdybych musel, tak budu hrát i smíšenou čtyřhru. Miluji svoji zemi a budu hrát cokoli, třeba i šachy, kdyby to vedlo k vítězství." Štěpánkovo odhodlání potěšilo kapitána Jaroslava Navrátila na dnešním srazu týmu. "To je vynikající zpráva, ale doufám, že na mix už nedojde, že bude v neděli rozhodnuto...," smál se.

"Myslím, že šance jsou padesát na padesát. Máme výhodu domácího prostředí a doufám, že diváci budou slyšet, ale žebříčkové postavení je stejné," řekl novinářům Navrátil směrem k duelu se Srby, který se odehraje 6. až 8. dubna v O2 areně. Srbsku chybí v nominaci první hráč světa Novak Djokovič, hrát by měli devátý hráč světa Janko Tipsarevič, Viktor Troicki (27. ATP), Dušan Lajovič (192.) a elitní deblista Nenad Zimonjič (6. čtyřhra). "I bez Djokoviče mají tým docela dost silný, ale bez něj to může být v uvozovkách určitě snadnější," uvažoval Berdych.

Navrátil: Doufám, že si lidé kupují lístky na nás, ne na Djokoviče

Kapacita haly pro 13 500 fanoušků byla vyprodána za třicet hodin a bez ohledu na neúčast Djokoviče se očekává, že bude plno. "Není to exhibice, ale zápas české reprezentace. Chceme semifinále, což by byl další ohromný úspěch," řekl Navrátil. "Doufám, že si lidé kupují lístky na nás, na Česko, ne na Djokoviče. A doufám, že všichni fanoušci si přejí, aby se nám podařilo postoupit," řekl Berdych.

Tomáš Berdych s kapitánem Navrátilem
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Do pražské O2 areny se tenisté vracejí po pěti letech. V roce 2007 zde v baráži porazili Švýcarsko i s tehdejší jedničkou Rogerem Federerem. "Atmosféra byla skvělá," vzpomínal Berdych. "Nezapomenutelná," přidal se Navrátil. Tenisté většinou doma hrají v ostravské ČEZ areně, kde si zvykli na skvělé publikum. "Ostrava nasadila laťku vysoko, ale tady může hrát rozdíl, že tam se vejde sedm tisíc lidí a tady má přijít třináct tisíc. Hlasy budou rozhodovat," řekl Navrátil. "Čeští fanoušci jsou tenisové publikum, vědí, co a jak se sluší a patří," řekl Berdych.

Odpoledne si tenisté vyzkoušeli antukový povrch v hale. Antuku vybrali proto, že by měla podle jejich předpokladů nejméně vyhovovat Tipsarevičovi či Troickému. "Kvůli Djokovičovi jsme povrch neřešili, ale když jsme se podívali na ostatní, tak šance porazit je na antuce by měla být největší, a nám by měla sedět, což je důležité. Doufáme, že to bude správná volba," řekl Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté se začali připravovat na Srby

Na pražském hlavním nádraží září trofeje

V ČD centru hlavního nádraží v Praze byla při srazu tenistů zahájena výstava Nejcennější trofeje Petry Kvitové a Tomáše Berdycha. Do 22. dubna zde budou v prosklených vitrínách k vidění wimledonský vítězný talíř Kvitové, její broušený pohár za Turnaj mistryň a mísa za titul týmu ve Fed Cupu. Berdych zapůjčil stříbrný talíř, který získal za finále dvouhry ve Wimbledonu 2010, a repliku "salátové mísy" pro finalistu Davis Cupu z roku 2009.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články