Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

OBRAZEM: Triumf českých tenistek

Bratislava - S lehkostí a velkým přehledem převálcovaly české tenistky rivalky ze Slovenska a postoupily potřetí za sebou do semifinále Fed Cupu. V prvních třech zápasech si Češky vybraly slabou chvilku jen zřídka a nedaly svou útočnou hrou soupeřkám žádnou šanci. Ve skvělé formě se na kurtu v Národním tenisovém centru v Bratislavě představily Lucie Šafářová a Petra Kvitová.

České tenistky mají v soubojích s bývalým federálním partnerem stoprocentní bilanci. Se Slovenkami se utkaly počtvrté v historii a pokaždé zvítězily.

Vítězné tažení zahájila Lucie Šafářová, která porazila Danielu Hantuchovou 7:5 a 6:1. Dala tak vzpomenout na čtyři roky starý zápas, kdy výhrou v úvodním duelu rovněž nad Hantuchovou nasměrovala Češky v Bratislavě k triumfu 5:0. Zároveň si nadělila opožděný dárek k pátečním 24. narozeninám.

Výbornou formu českých tenistek podtrhla Petra Kvitová. Dominiku Cibulkovou porazila bez problémů 6:2 a 6:3 a Češky se výrazně přiblížily postupu.

V souboji týmových jedniček porazila Petra Kvitová Slovenku Danielu Hantuchovou jasně 6:4 a 6:2. "Abych pravdu řekla, vůbec jsme nepředpokládali, že vyhrajeme takhle hladce. Věděli jsme, že každý zápas bude těžký tak 50 na 50. Je jen dobře, že to takhle vyšlo," řekla po zápase Kvitová. 

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články