Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obnovená premiéra na jedničku. Šafářová se Strýcovou jdou v Sydney dál

Nehrály spolu od září, ale první turnaj v nové sezoně zahájily perfektně. Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou vstoupily ve čtyřhře do turnaje v Sydney vítězně a v generálce na Australian Open postoupily do čtvrtfinále, když zdolaly Alicji Rosolskou a Abigail Spearsovou po setech 4:6, 6:0 a 10:8.

Strýcová a Šafářová získaly v Riu bronz
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Šafářová se Strýcovou nastoupily společně poprvé od prohry v semifinále zářijového US Open a v super-tiebreaku proti polsko-americkému páru prohrávaly už 6:8. Poslední čtyři výměny však skončily českým úspěchem.

Naopak už 14. porážku v řadě zaznamenala jedenáctá hráčka světového žebříčku Kristina Mladenovicová. V rozpáleném Sydney vzdala domácí Ellen Perezové kvůli nevolnosti. "Pětatřicet stupňů a asi padesát na hřišti... Mrzí mě to kvůli fanouškům, je to asi poprvé, co vzdávám zápas," napsala na Twitteru Francouzka, jež čeká na výhru od července.

V prvním kole skončila také šampionka antukového French Open Jelena Ostapenková. Před pěti dny v Číně ji porazila Kristýna Plíšková a nyní světovou sedmičku zdolala Jekatěrina Makarovová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney:

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Džumhur (7-Bos.) - Struff (Něm.) 6:1, 6:4, Lorenzi (It.) - Thompson (Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:5.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Makarovová (Rus.) - Ostapenková (3-Lot.) 7:6 (7:3), 6:1, Perezová (Austr.) - Mladenovicová (5-Fr.) 6:4, 4:2 skreč, Vesninová (Rus.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo: Šafářová, Strýcová (2-ČR) - Rosolská, Spearsová (Pol./USA) 4:6, 6:0, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články