Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájkyně Azarenková postoupila v Melbourne do čtvrtfinále

Melbourne - Obhájkyně titulu Viktoria Azarenková postoupila na grandslamovém Australian Open do čtvrtfinále. Běloruska si ve čtvrtém kole hladce poradila s Jelenou Vesninovou dvakrát 6:1 a čeká ji další Ruska Světlana Kuzněcovová, která vyřadila Caroline Wozniackou z Dánska.

Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK autor: Andrew Brownbill

"Už je to dobré. S každým zápasem se připravujete na důležité bitvy, které teď přijdou, a je skvělé, že jsem v turnaji zase tak daleko," řekla Azarenková po výhře za 57 minut nad Vesninovou, 47. hráčkou dvouhry a nedávnou vítězkou z Hobartu.

Azarenková měla problémy v předešlém utkání. V zápase třetího kola nevypadala na světovou jedničku a jen s problémy porazila zraněnou Američanku Jamie Hamptonovou. "To už je minulost, teď koukám dopředu," řekla Běloruska.

Hodně práce Azarenkovou čeká ve čtvrtfinále s Kuzněcovovou, která se po operaci kolena znovu dostává do formy a bývalou světovou jedničku Wozniackou porazila 6:2, 2:6 a 7:5. "Věřím, že mám hru na to, abych Azarenkové dělala problémy," řekla Kuzněcovová, aktuálně až 75. v žebříčku WTA, ale dvojnásobná grandslamová vítězka - z roku 2004 na US Open a z French Open 2009.

Bez větších problémů prošel do čtvrtfinále úřadující vítěz US Open Andy Murray, jenž porazil Francouze Gillese Simona 6:3, 6:1 a 6:3. V příštím kole se Brit střetne s dalším francouzským tenistou Jérémym Chardym. Přemožitel Juana Martína del Potra z třetího kola dnes postoupil do svého prvního grandslamového čtvrtfinále díky výhře 5:7, 6:3, 6:2 a 6:2 nad Italem Andreasem Seppim.

Další debutantkou mezi nejlepšími osmi na grandslamu je Sloane Stephensová. Devatenáctiletá Američanka zdolala 6:1, 3:6 a 7:5 Srbku Bojanu Jovanovičovou a narazí na slavnější krajanku Serenu Williamsovou. Patnáctinásobná grandslamová vítězka absolvovala další ze svých dominantních představení a Rusku Marii Kirilenkovou vyprovodila za necelou hodinu 6:2 a 6:0.

Svou rekordní šňůru grandslamových čtvrtfinále za sebou natáhl na číslo 35 Roger Federer, jenž bez větších problémů porazil 6:4, 7:6 a 6:2 Kanaďana Milose Raonice. Druhého nasazeného Švýcara vyzve Jo-Wilfried Tsonga, poté co ve čtyřech setech uspěl ve francouzském souboji s Richardem Gasquetem.

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Tsonga (7-Fr.) - Gasquet (9-Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Raonic 6:4, 7:6 (7:4), 6:2.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Stephensová (29-USA) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 3:6, 7:5, S. Williamsová (3-USA) - Kirilenková (14-Rus.) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články