Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Obhájce titulu padl se Spartou, dva body obstarala Strýcová

Extraliga smíšených družstev nabídla souboj rivalů z Prahy, tenisté Sparty si poradili ve skupině v Říčanech s obhájci titulu z I. ČLTK Praha poměrem 6:3 na zápasy. Svoje utkání s Markétou Vondroušovou sice pro tým ze Stromovky nezvládla vyhrát Petra Kvitová, ale hned dvěma body k dobru přispěla Barbora Strýcová. V další skupině vybojoval Prostějov výhru nad Přerovem až v závěrečných čtyřhrách, také 6:3.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Strýcová zahájila souboj pražských rivalů vítězstvím nad Terezou Martincovou 6:2, 6:4, přitom ve druhém setu prohrávala 1:4. "Hodnotím to kladně. Odvedla jsem práci, jakou jsem asi chtěla. Jsou tam věci, které musím vylepšit," řekla Strýcová.

Světová deblová dvojka získala i vítězný bod. S Kristýnou Plíškovu ve čtyřhře porazily Karolínu Muchovou a Lucii Hradeckou dvakrát 6:4. O další body se ve dvouhrách postarali Patrik Rikl, Michal Vrbenský a zkušený Lukáš Rosol. Za I. ČLTK korigoval Václav Šafránek výhrou nad českou mužskou dvojkou Tomášem Macháčem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová v extralize na Vondroušovou nestačila. Derby ale ovládla Sparta

Kvitová se vrátila do extraligy po třech letech. Zápas hrála poprvé od semifinále na říjnovém Roland Garros a po přípravě v Dubaji. "Nebylo to úplně nejlepší, vždycky potřebuju pár zápasů se do toho dostat. V plné přípravě tam chyby jsou a to bylo vidět," prohlásila. "Markéta si to vzala a neudělala snadné chyby jako já."

Vondroušová letos porazila Kvitovou v červnu v charitativní tenisové soutěži družstev Tipsport Elite Trophy na antuce v Prostějově. Stejně si vedla i nyní na tvrdém povrchu v říčanské hale. Méně chybovala a lépe podávala. "Hrála jsem docela dobře. Petra nehrála úplně nejlíp, docela kazila, ale pro mě to je dobré vítězství. Snažila jsem se toho vrátit co nejvíc a dařilo se mi držet servis," řekla Vondroušová.

Prostějov hrál s Přerovem po dvouhrách nerozhodně 3:3, ale ovládl všechny tři čtyřhry. Sára Bejleková s Polkou Majou Chwaliňskou vyhrály v super tie-breaku a uspěli i Jiří Lehečka v páru se Slovákem Igorem Zelenayem a Jiří Veselý s Davidem Poljakem.

Sparta se utká v neděli s celkem z Říčan a výhra ji pošle do středečního finále. Prostějov by postoupil v případě pondělního vítězství nad Pardubicemi.

Tenisová extraliga smíšených družstev - základní skupiny:

Říčany (u Prahy):

I.ČLTK Praha - TK Sparta Praha 3:6 Martincová - Strýcová 2:6, 4:6, Staněk - Rikl 4:6, 6:7, Vondroušová - Kvitová 6:3, 6:2, Pavlásek - Vrbenský 5:7, 4:6, Šafránek - Macháč 7:5, 6:2, Šátral - Rosol 5:7, 5:7, Hradecká, Muchová - Kr. Plíšková, Strýcová 4:6, 4:6, Šátral, Staněk - Rosol, Macháč 6:4, 1:6, 10:7, Paulson, Forejtek - Vrbenský, Rikl 6:7 skreč.

Prostějov: Prostějov - Přerov 6:3 Bejleková - Nosková 4:6, 3:6, Svrčina - Kellovský 7:6, 6:3, Poljak - Michnev 6:4, 4:6, 6:4, Chwaliňská - Šramková 6:3, 6:1, Lehečka - Klein 7:5, 6:7, 4:6, Sačko - Nejedlý 6:2, 3:6, 3:6, Bejleková, Chwaliňská - Nosková, Šramková 6:1, 6:7, 10:6, Lehečka, Zelenay - Michnev, Nejedlý 6:3, 6:4, Poljak, Veselý - Klein, Kellovský 7:6, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články