Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Obhájce Štěpánek postoupil v Brisbane do semifinále

Brisbane (Austrálie) - Tenistu Radka Štěpánka dělí dva vítězné zápasy od úspěšné obhajoby loňského titulu na turnaji v Brisbane. Jednatřicetiletý český daviscupový reprezentant postoupil do semifinále po výhře 7:6 a 6:1 nad Američanem Waynem Odesnikem. Druhý nasazený Štěpánek se v boji o finále utká s vítězem duelu James Blake - Gael Monfils. O výsledku Štěpánkova čtvrtfinále hodně napověděl první set, v němž se český tenista musel vyrovnat s nepříznivým vývojem. Po zisku Čechova podání totiž podával Odesnik za stavu 5:4 na zisk setu, ale i když v desáté hře vedl už 30:0, Štěpánkovi se podařilo vzít si brejk zpět.

Sada se rozhodovala v tie-breaku, v němž favorizovaný český tenista dominoval 7:2. Odesnik neuhrál ani míč, neboť oba body mu daroval Štěpánek dvojchybami. 

Ve druhém setu si nechal Odesnik ošetřovat stehno a dolní část zad a neměl proti rozjetému Štěpánkovi šanci. "Brejknout ho na 5:5 bylo hodně důležité," vrátil se k možná rozhodujícímu momentu zápasu Štěpánek. "Odehrál jsem dobrý tie-break a ve druhém setu jsem dostal zápas pod kontrolu a nedovolil mu vrátit se do zápasu," dodal dvanáctý hráč světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články