Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obávaná nervozita nepřišla. Už z toho nejsem tak vykulená, pochvalovala si Vondroušová

Praha – Před pár týdny vylétla jako kometa a Markéta Vondroušová v krasojízdě pokračuje i na turnaji Prague Open. Před domácími fanoušky v prvním kole zdolala Němku Carinu Witthöftovou a na okruhu WTA si připsala devátou výhru v řadě. Vítězka turnaje v Bielu si po střetnutí pochvalovala, že ji tolik nesvázala nervozita, a v dalších fázích turnaje by ráda změřila síly s Dánkou Caroline Wozniackou.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Valeriano Di Domenico

Před vstupem do turnaje Vondroušová čekala, že bude před domácím publikem hodně nervózní. "Na začátku jsem ale nebyla skoro vůbec. Dopadalo to na mě v průběhu setu, ale celkově to nebylo tak strašné," uvedla sedmnáctiletá tenistka.

Prostředí pražského turnaje dobře zná. Předloni zde vypadla v kvalifikaci. Loni dostala stejně jako letos divokou kartu do hlavní soutěže, první kolo zvládla a ve druhém podlehla Australance Samantě Stosurové. "Už z toho nejsem tak vykulená. Znám to tady a hrála jsem teď větší turnaje," řekla Vondroušová.

K výhře nad Němkou Carinou Witthöftovou 6:7, 7:5, 6:2 pomohlo sokolovské rodačce zaplněné hlediště. "Hnali mě, za což jsem ráda," uvedla. Mezi fanoušky měla také početné příbuzenstvo. "Táta s dědou, ségra, nevlastní táta. Jen mamka se dívala v televizi, protože je strašně nervózní, ale možná přijede," prohlásila.

Postupem do druhého kola obhájila body do žebříčku z loňska. "Teď už můžu jenom připisovat," řekla 115. hráčka světa. V dalším zápase se utká buď se Slovenkou Janou Čepelovou, nebo se sedmou nasazenou Anou Konjuhovou z Chorvatska. "Musím zase hrát svoji hru a uvidíme, jestli vydržím fyzicky," uvedla Vondroušová.

V případě postupu do čtvrtfinále by mohla narazit na bývalou světovou jedničku Wozniackou. Zahrát si s elitní hráčkou by si hodně přála. "Je mi docela sympatická. I se mi líbí, jak hraje," řekla Vondroušová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články