Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

O titul ve Stromovce bude hrát Čech. Do finále postoupí lepší z dvojice Macháč, Svrčina

Diváci ve Stromovce uvidí českého hráče ve finále pražského challengeru. Do boje o titul TK Sparta Prague Open se ze semifinále dostane lepší z duelu Dalibora Svrčiny s Tomášem Macháčem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč bude hrát ve Stromovce o postup do finále

Svrčina postoupil ze čtvrtfinále poté, co mu vzdal za stavu 6:0 a 4:1 pro českého hráče Ital Lorenzo Giustino. Macháč přes problémy se žebry zvládl derby s Lukášem Rosolem 7:6 a 6:0. Skončil naopak Jonáš Forejtek po prohře 2:6, 6:7 s Rakušanem Sebastianem Ofnerem.

Šestý nasazený Macháč udolal o patnáct let staršího Rosola za hodinu a dvacet minut. "Jsem rád, že to mám za sebou, protože zápas byl hodně bolestivý. Kdyby to nebylo na Spartě, tak bych skrečoval," řekl Macháč, kterého trápí zablokovaná žebra. "Nemohl jsem dýchat, ale měl jsem štěstí, že mi Lukáš ve druhém setu hodně pomohl a nepadalo mu to," dodal.

Macháč věřil, že se za pomoci fyzioterapeuta dokáže na semifinále připravit. "Každopádně to půjdu zkusit a budu makat," ujistil. V turnaji narazí potřetí na krajana, po Michaelu Vrbenském a Rosolovi ho čeká Svrčina. I přes zranění myslí co nejvýše. "Je super mít semifinále, ale už jsem v kariéře vyhrál tři challengery, tak už mě uspokojí jen vítězství," uvedl Macháč.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Forejtkův přemožitel Ofner a turnajová trojka - dvacetiletý Tseng Chun-hsin z Tchaj-wanu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články