Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O titul v Miami si zahrají loňský vítěz Djokovič a Murray

Miami - Jedna výhra dělí světovou jedničku Novaka Djokoviče od obhajoby titulu na tenisovém turnaji v Miami. Srbský favorit v pátečním semifinále vyhrál nad Argentincem Juan Mónakem 6:0, 7:6 a ve finále ho čeká čtvrtý nasazený Brit Andy Murray.

Vysílený Novak Djokovič
zdroj: Ap

"Stejně jako ve čtvrtfinále jsem výborně začal a hrál agresivně, ale pak jsem nebyl schopný zápas ukončit. Bylo to podobné jako zápas s Ferrerem," komentoval Djokovič vítězství nad Mónakem, kterého zdolal i v pátém vzájemném utkání v kariéře.

Po snadné výhře v první sadě bojovali tenisté ve druhém setu dlouhých 96 minut. Djokovič za stavu 5:4 podával na vítězství v zápase, ale o servis přišel a rozhodl až tie-break. "V prvním setu byl neskutečný. Hrál opravdu jako světová jednička, měl jsem to těžké," uvedl Mónaco, kterému patří v žebříčku ATP 21. místo.

Murray měl cestu do finále ulehčenou poté, co Španěl Rafael Nadal kvůli zraněnému kolenu k semifinálovému utkání nenastoupil.

Mužské finále na prestižním podniku v Key Biscayne má stejné složení jako v roce 2009, kdy Murray porazil Djokoviče ve dvou setech. Svěřenec Ivana Lendla uspěl i v dosud posledním vzájemném duelu na začátku března v semifinále v Dubaji. Celkovou bilanci má lepší Djokovič, jenž vede nad Murraym 7:5 na zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články