Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

O titul v Indian Wells si to rozdají Federer s Djokovičem

Indian Wells (USA) - Novak Djokovič a Roger Federer se utkají o titul z turnaje Masters v Indian Wells. Druhý nasazený srbský tenista prošel do prvního letošního finále přes domácího Američana Johna Isnera, kterého porazil 7:5, 6:7 (2:7), 6:1. Čtyřnásobný šampion turnaje Švýcar Roger Federer v semifinále přehrál hladce 6:3, 6:1 Ukrajince Alexandra Dolgopolova.

Roger Federer
zdroj: ČTK/ZUMA

Djokovič měl s Isnerem hodně práce. Než zápas dospěl do třetí sady, dvakrát podával na vítězství, ale Isnerovi se pokaždé podařil rebreak a zkrácenou hru pak ovládl tradičně tvrdě podávající Američan. Rozhodující sadu ale kontroloval lépe fyzicky připravený Djokovič a po bezmála dvouapůlhodinovém zápase postoupil.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer zvládl své semifinále za 61 minut a ani v pátém duelu na turnaji neztratil set. Proti Dolgopolovovi, jenž vyřadil tři nasazené hráče včetně světové jedničky Rafaela Nadala a hrál poprvé v semifinále turnaje Masters, nečelil ani jednomu brejkbolu a letos si zahraje o titul už potřetí.

Djokovič s Federerem sehráli už 32 vzájemných soubojů, o dvě výhry více má na kontě dvaatřicetiletý Federer. Uspěl proti o šest let mladšímu Srbovi i v poslední bitvě v únoru v semifinále v Dubaji.

Výsledky tenisového turnaje v Indian Wells

Muži

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (2-Srb.) - Isner (12-USA) 7:5, 6:7 (2:7), 6:1.

Čtyřhra - finále:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6:4, 6:3.

Ženy

Čtyřhra - finále:

Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (1-Tchaj-wan/Čína) - Blacková, Mirzaová (5-Zimb./Indie) 7:6 (7:5), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články