Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

O finalistovi se rozhodne mezi Španělskem a Francií

Perth (Austrálie) - Tenisté Španělska a Francie vyhráli i své druhé zápasy na Hopmanově poháru smíšených družstev a ve čtvrtek svedou přímý souboj o účast v sobotním finále. Domácí Austrálie a Čína jsou už po dnešku bez šance postoupit ze skupiny B.

Li Na
zdroj: AP autor: Shuji Kajiyama

Španělská dvojice Anabel Medinaová, Fernando Verdasco porazila Čínu 2:1. Jediný bod pro debutující tým z Asie získala stejně jako v prvním utkání proti Francii vítězka Roland Garros Li Na, jež porazila 6:3, 6:1 Medinaovou. Skóre duelu vyrovnal Verdasco díky výhře 6:3, 6:4 nad dvacetiletým 424. hráčem žebříčku Wu Ti. Závěrečný mix pak Španělé zvládli hladce 6:0, 6:2.

Verdasco zatím na Hopman Cupu zaznamenal 16 es, čímž pomohl nejen svému týmu, ale i dobré věci. Hlavní sponzor turnaje Hyundai totiž věnuje za každé eso v zápase 100 dolarů na charitu.

Druhý dnešní duel rozhodla Francie proti Austrálii už po dvouhrách. Nejprve rozplakala Bartoliová dvěma kanáry Jarmilu Gajdošovou a poté Richard Gasquet získal rozhodující druhý bod po vítězství 6:2, 5:7 a 6:1 nad Lleytonem Hewittem.

Slovenská rodačka Gajdošová nesla porážku 0:6, 0:6 hodně těžce a kurt opustila po 50 minutách v slzách. "Je mi líto, že jsem ji takhle deklasovala, ale musela jsem se soustředit na svou hru a ne na výsledkovou tabuli," uvedla bývalá wimbledonská finalistka Bartoliová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články