Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O finále v Miami bude hrát Plíšková, duel s Vondroušovou zvládla ve dvou setech

Český duel v Miami vyzněl pro Karolínu Plíškovou. Ve čtvrtfinále porazila Markétu Vondroušovou 6:3 a 6:4 a v duelu o finále vyzve rumunskou hvězdu Simonu Halepovou. Té může překazit návrat do čela světového žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si v Miami poradila s Vondroušovou

Turnajová pětka Plíšková musela ve třetím kole i v osmifinále zápasy otáčet, ale do utkání proti Vondroušové vstoupila dobře a přes horší úvod druhé sady, v které prohrávala 0:3, proměnila po 80 minutách první mečbol.

"Myslím, že jsem se zlepšila a odehrála tady svůj nejlepší zápas. Ona výborně bránila, nutila mě hrát údery navíc, ale byl to dobrý zápas," řekla Plíšková po dalším zvládnutém večerním klání. "Už jsem si na to zvykla," usmála se.

V prvním setu neztratila ani jednou servis. "Ale bylo to těžké," řekla. Ve druhé sadě o servis ve druhém gamu přišla, od stavu 0:3 však získala pět her v řadě. "Začala jsem hrát agresivněji a fungovalo to," řekla Plíšková.

Za stavu 5:4 při svém servisu ztrácela 15:40, ale oba brejkboly odvrátila a zápas ukončila. Díky semifinále má Plíšková jistý posun v žebříčku na čtvrté místo, účastí ve finále by se dostala před Petru Kvitovou na třetí a v případě zisku titulu i na druhou příčku.

S Halepovou, kterou může postup do finále vrátit na post jedničky před Naomi Ósakaovou, hrála v Miami v tréninku. "A dostala jsem šest nula, takže to může být jenom lepší," řekla Plíšková, která má s Rumunkou bilanci 2:7. "Zlepšuju se tu, bude to dobrý zápas a myslím, že mám šanci," věří Plíšková.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Isner (7-USA) - Bautista (22-Šp.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), Auger-Aliassime (Kan.) - Čorič (11-Chorv.) 7:6 (7:3), 6:2.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (5) - Vondroušová 6:3, 6:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články