Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

O Davis Cup si zahraje Španělsko s Argentinou

Cordoba/Bělehrad – Španělsko a Argentina postoupily do finále letošního Davis Cupu. Po dvou výhrách nad Francií ve dvouhře a porážce ve čtyřhře zvítězil Rafael Nadal v úvodním nedělním singlu nad Jo-Wilfriedem Tsongou 6:0, 6:2 a 6:4 a zajistil svému týmu potřebný třetí bod. Po čtvrtém utkání si zajistil postup také argentinský tým. Srbské naděje měla za stavu 2:1 pro Jihoameričany zachránit světová jednička Novak Djokovič. Ten však nebyl v pořádku a utkání s Juanem Martinem del Potrem vzdal za stavu 6:7 (5:7), 0:3.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Sergio Torres

Přestože jsou ve španělském daviscupovém týmu dvě z nejzářivějších hvězd současného tenisu, nepodařilo se mu porazit papírově slabší Francouze v prvním možném termínu po čtyřhře. Feliciano Lopez s Fernandem Verdascem na pár Tsonga, Llodra vůbec nestačil. Když se ale na antuku v upravené aréně pro býčí zápasy vrátil Nadal, vše se vrátilo do pátečních kolejích. Světová dvojka přenechala Tsongovi pouze šest her, přitom ani jednu v úvodní sadě. Nadal má tak v daviscupových dvouhrách nevídanou bilanci 17 výher z 18 zápasů. Jedinou porážku inkasoval v roce 2004 od Jiřího Nováka při svém debutu v Brně.

Španělské ambice potvrdil v závěrečném utkání Fernando Verdasco. Za rozhodnutého stavu se hrálo pouze na dva vítězné sety, zápas Verdasca s Richardem Gasquetem skončil velmi rychle za skóre 6:2 a 6:1.

Čtyřnásobní vítězové Davis Cupu Španělé budou ve finále 2. až 4. prosince hostit Argentinu. Její boj s loňskými vítězi poháru Srby byl nečekaně snadný. Stejně jako Španělé zaváhali Argentinci pouze ve čtyřhře, úvodní nedělní singl už je ale poslal do finále. Bylo to obzvlášť nečekané, protože do zápasu nastoupil takřka neporazitelný Novak Djokovič. Ten předtím nebyl v Bělehradu k vidění, protože ho trápila záda. V bolestech však nedokázal čelit Juanu Manuelu del Potrovi. První set sice dovedl až do tie breaku, ve druhé sadě se ale trápil a zápas nakonec skrečoval.

Na konečném výsledku semifinále už nic nezměnil ani skreč Juana Monaca v závěrečné dvouhře proti Janku Tipsarevičovi po prvním setu, který Srb vyhrál 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články