Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nyní stíhá dobíhat míčky, říkají slovenští kondiční trenéři Plíškové

New York - Zlepšený pohyb a absence zranění, to jsou jedny z hlavních důvodů současných úspěchů Karolíny Plíškové. Velkou zásluhu na tom má dvojice slovenských kondičních trenérů Martin Nosko a Ivan Trebatický, kteří s hráčkou cestují po turnajích.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports

"Nemůžeme si stěžovat, výsledek je super," řekl Nosko, který je s Plíškovou na americkém turné. "Na jedné straně finále ještě nevěřím, na druhé jsem v šoku, co se vlastně stalo, protože to je velká věc," řekl.

Plíškové dlouho pomáhal sparťanský kondiční trenér Petr Pech, po kterém přípravu převzali Nosko a Trebatický. "S panem Pechem odvedli dobrou práci a dostali ji do světové špičky. Každý trenér má své metody, jak co funguje, a myslím, že teď přišel nový podnět," řekl Nosko.

"Otestovali jsme si její tělo, co jak funguje, a připravili jsme balík ušitý na míru. Důležité je, že není vůbec zraněná a nemá žádný problém, což je velice podstatné. Stíhá doběhnout míčky a cítí se v tom jistější," řekl Nosko. Při výšce 186 centimetrů má Plíšková největší rezervy právě v pohybu. "Pracuji na tom a zlepšuji se," řekla tenistka. "Každý z nás je individualita a má jiné pohybové stereotypy a je třeba k tomu tak přistupovat," dodává Nosko.

Zajímavé je, že se Nosko s Trebatickým u Plíškové střídají. Druhý jmenovaný byl letos s hráčkou na turnajích na trávě a pojede do Asie. "Máme stejné metody, takže ona nepociťuje změnu, ale osobnost má každý z nás jinou. Jednou za čas tak má změnu, není v tom stereotyp a může to přinést oživění," domnívá se Nosko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články