Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Liga národů UEFA 2024/2025

Nosková získala první titul na okruhu WTA

Devatenáctiletá tenistka Linda Nosková vybojovala v Monterrey svůj premiérový titul na okruhu WTA. Ve finále si poradila s Lulu Sunovou 7:6 a 6:4. Nosková neztratila během pěti zápasů ani set. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nosková získala první titul na okruhu WTA v Monterrey

Nosková uspěla ve finále na třetí pokus. Loni v Adelaide podlehla v boji o titul Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

"Nepřijela jsem na tento turnaj v nejlepší náladě, ale hodně se to změnilo a byl pro mě skvělý," řekla Nosková poté, co vrátila Sunové porážku z 1. kola z minulého týdne v Cincinnati. Předtím vypadla na olympijských hrách po úvodní dvouhře a v deblu s Karolínou Muchovou marně bojovaly na pařížské antuce o bronz.

Proti Sunové, která je ve světovém žebříčku o 22 míst níže, potvrdila Nosková roli papírové favoritky. Hned v druhém gemu sice přišla o podání, ale vzápětí vzala servis soupeřce.

Úvodní set dospěl do tie-breaku, v němž třiadvacetiletá Novozélanďanka vedla 6:4 a zdálo se, že si udrží stoprocentní bilanci v sezoně. Na turnajích WTA letos všech šest dosavadních zkrácených her ovládla. Nosková však čtyřmi fiftýny v řadě získala sadu po 68 minutách pro sebe.

Druhý set rozhodl jediný brejk v pátém gemu. Sunové, která hrála finále poprvé, nepomohlo v zápase ani 13 es.

Triumf na akci WTA 500 by měl vynést Noskovou v žebříčku o deset míst výš na 25. pozici, čímž si o jednu příčku vylepší dosavadní maximum. "Okolnosti a příležitosti, které jsem tady dostala, jsou pro mě i moji kariéru neuvěřitelné. Jsem hrozně šťastná, že jsem vyhrála, a možná se za rok vrátím," dodala svěřenkyně Davida Kotyzy.

Nosková (6-ČR) – Sunová (N. Zél.) 7:6 (8:6), 6:4.

Tenisový turnaj žen v Monterrey (tvrdý povrch, dotace 922 573 dolarů):

Dvouhra  finále:
Nosková (6-ČR)  Sunová (N. Zél.) 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra  finále:
Niculescuová, Kuo Chan-jü (Rum./Čína) – Panovová, Olmosová (1-Rus./Mex.) 3:6, 6:3, 10:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články