Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nosková v Lyonu končí ve čtvrtfinále. Po turnaji se i tak posune do první padesátky žebříčku

Linda Nosková na turnaji v Lyonu třetí semifinále na okruhu WTA nevybojovala. Talentovaná česká hráčka podlehla Camile Osoriové z Kolumbie 4:6, 6:7. Díky čtvrtfinálové účasti se i tak ve světovém žebříčku poprvé v kariéře posune do první padesátky.

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy v předchozích zápasech na turnaji neztratila ani set a získala skalpy bývalé světové jedničky Garbiňe Muguruzaové ze Španělska či šesté nasazené Majar Šarífové z Egypta. Proti Osoriové rovněž začala lépe a po úspěšném brejku se ujala vedení 3:1, výhodu ale neudržela.

Nosková více kazila a výborně se pohybující soupeřka získala úvodní set díky lepší koncovce za 41 minut. Ve druhé sadě dokázala česká hráčka třikrát dotáhnout ztrátu a brejkem na 6:6 si vynutila tie-break, i vinou dvojchyby v závěru už ale zápas nezachránila.

Dosud měla Nosková ve čtvrtfinálových zápasech na elitním okruhu stoprocentní úspěšnost. Na úvod sezony zazářila na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde podlehla až ve finále pozdější šampionce Australian Open Aryně Sabalenkové z Běloruska. Při své premiéře mezi osmičkou nejlepších vloni v Praze postoupila do semifinále.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Osoriová (Kol.) - Nosková (ČR) 6:4, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články