Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nosková, Siniaková, Samson i Šalková postoupily na Prague Open do 2. kola

Čtyři z pěti českých reprezentantek, které se představily v 1. kole turnaje WTA Prague Open, postoupily do druhého kola. Nasazená dvojka Kateřina Siniaková zdolala na antuce v pražské Stromovce americkou kvalifikantku Louisu Chiricovou 7:5, 4:6, 6:3. Dále se utká s krajankou Laurou Samson, která porazila Chorvatku Taru Würthovou 6:0, 6:2. Pozici turnajové jedničky potvrdila Linda Nosková, když přehrála Ukrajinku Katarinu Zavackou 6:3, 6:2. Úspěšně se představila i Dominika Šalková, která si poradila s Turkyní Sonmezovou 6:4 a 6:0. Dohrála naopak Barbora Palicová, která podlehla Rusce Oksaně Selechmetěvové 5:7, 3:6. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kateřina Siniaková i Linda Nosková úspěšně vstoupily do turnaje Prague Open

Devatenáctiletá Nosková vykročila úspěšně za obhajobou loňské finálové účasti. O pět let starší Zavackou porazila za hodinu a sedmnáct minut.

Soupeřku pětkrát brejkla, sama přišla o servis jen dvakrát. V dalším kole narazí na Němku Evu Lysovou.

"První kolo bývá vždy těžší a u mě obzvlášť. Jsem hlavně ráda, že jsem tady, mohu se rozehrát na olympiádu a uvidíme, jak půjdou další kola," řekla Nosková, která si dává do turnaje nejvyšší cíle.

"Nejlepší příprava by byla, kdybych to vyhrála a vylepšila si trochu loňský rok, ale budu nejraději za co nejvíce zápasů," doplnila.

Čerstvá wimbledonská vítězka ze čtyřhry Siniaková zvládla duel proti 225. hráčce světa Chiricové za dvě hodiny a 29 minut.

Osmadvacetiletá Siniaková sice v prvním setu nevyužila dvakrát náskok brejku, v 11. gemu ale získala soupeřčin servis ještě jednou a úvodní sadu následně dopodávala.

Ve druhém setu získala jako první brejk Chiricová v šesté hře. Siniaková reagovala, ale za stavu 4:5 přišla o podání znovu a Američanka si vynutila pokračování.

Ve třetí sadě už Siniaková na servisu nezaváhala, ujala se brzy vedení 3:1 a v deváté hře proměnila při podání soupeřky čtvrtý mečbol.

Po televizním rozhovoru však neodjela na plánované setkání s premiérem Petrem Fialou, ale kvůli vyčerpání zamířila do nemocnice.

Šestnáctiletá Samson deklasovala 465. hráčku světa Würthovou za hodinu a 13 minut a připsala si při debutu na okruhu WTA premiérové vítězství.

V prvním setu nepovolila soupeřce jediný brejkbol, sama třikrát prolomila její servis a nadělila jí za 33 minut kanára. 

Ve druhém setu se Würthová držela do stavu 2:2. Finalistka letošní juniorky na Roland Garros Samson poté získala čtyři hry za sebou a mohla slavit.

"Mám radost. Myslím, že i když je to WTA, ukázala jsem, že tu mám šanci. Soupeřka hrála slušně, ale já jsem se dívala na její zápasy a věděla jsem přesně, co přijde," řekla tenistka domácího klubu TK Sparta Praha.

"Na kurt, na kterém jsem hrála, jsem hodně zvyklá. Trénuju tam furt. Teď už je to můj oblíbený kurt," doplnila Samson.

Dvacetiletá Šalková v prvním setu prohrávala 2:3, poté ale vývoj otočila. Ve druhé sadě už domácí tenistka nedala 130. hráčce světa šanci a nadělila jí kanára. V dalším kole se Šalková utká s Polkou Magdalenou Frechovou.

"Jsem hodně spokojená. Zahrála jsem hodně slušný zápas a dát takové soupeřce 6:4, 6:0 je hodně dobrý výsledek. Jen doufám, že to přenesu i do příštího zápasu," řekla Šalková.

Dvacetiletá Palicová, které patří ve světovém žebříčku 272. místo, vedla v prvním setu 3:1, o náskok ale přišla.

Ve 12. gemu ztratila servis ještě jednou a Selechmetěvová se ujala vedení. Na začátku druhé sady získala jednadvacetiletá Ruska náskok 3:0.

Palicová sice prolomila v pátém gemu její servis a snížila, Selechmetěvová ale poté získala další brejk a duel dopodávala.

"Byl to boj. Myslím, že jsme obě podaly dobrý výkon. Bylo to o maličkostech, kdo koho brejkne a kdo bude víc útočit. Začala jsem dobře, hrála agresivně a svou hru. Akorát jsem byla trochu nervózní. Z těch chyb se poučím a příště budu o hodně lepší," řekla Palicová.

Sedmatřicetiletá Šafářová se při letošním krátkodobém návratu na kurty dočkala první výhry. Poté co vypadla ve dvouhře v kvalifikaci, zdolaly s americkou parťačkou Mattekovou-Sandsovou japonský pár za hodinu a 24 minut.

První set získaly díky dobrému úvodu, v němž si vypracovaly vedení 4:0. Ve druhé sadě rozhodly díky brejku v 11. hře, po němž využily při vlastním servisu druhý mečbol. V dalším kole narazí na českou dvojici Palicová, Šalková.

"Bylo to úžasné. Když jsme vcházely na kurt a lidé nás vítali, tak jsme se na sebe s Bethanií koukly a měly slzy v očích. Bylo to krásné. Jsem strašně ráda, že přijela, že je tu taková atmosféra, a myslím, že jsme odehrály skvělý zápas," doplnila Šafářová, jež všech pět deblových grandslamových trofejí získala po boku Mattekové-Sandsové.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články