Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nosková si nepřenesla formu z Austrálie a v Abú Dhabí končí už po prvním kole

Linda Nosková nenavázala na svůj životní výkon na Australian Open a skončila na turnaji v Abú Dhabí už v prvním kole. Čtvrtfinalistka australského grandslamu prohrála 3:6, 6:3 a 3:6 se Sarou Sorribesovou ze Španělska.

Linda Nosková
zdroj: Reuters

Nosková po ztrátě první sady sice dokázala vyrovnat, ale k postupovému obratu už zápas nedotáhla. V rozhodujícím setu ztratila podání, Sorribesová výhodu využila a ve druhém kole nastoupí proti další Češce – turnajové čtyřce Barboře Krejčíkové.

Abú Dhabí bylo pro Noskovou prvním startem od Australian Open, kde si výrazně vylepšila osobní maximum na grandslamech. Ve Spojených arabských emirátech si účast v hlavní soutěži musela vybojovat v kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková nestačila na Raducanuovou

S turnajem se již rozloučila také Marie Bouzková, která podlehla Britce Emmě Raducanuové za necelou hodinu a půl 4:6, 1:6. Za celý zápas si česká hráčka jen dvakrát udržela servis, naopak sedmkrát o něj přišla.

Bouzková v premiérovém vzájemném duelu s vítězkou US Open 2021 vedla 2:0, ale potom se začala trápit při vlastním podání. Také Raducanuová v prvním setu třikrát ztratila servis, ale nakonec sadu i přesto získala. Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí britské rodačky z Toronta. Někdejší světová desítka, která se kvůli zdravotním problémům propadla až na chvost třetí stovky žebříčku, povolila o 260 míst výše postavené soupeřce pouze úvodní game.

Tenisový turnaj žen v Abú Dhabí:

Dvouhra – 1. kolo: Sorribesová (Šp.) – Nosková (ČR) 6:3, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články