Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nosková i Lehečka si v tenisovém žebříčku vylepšili osobní maximum

Jiří Lehečka se ve světovém žebříčku posunul na 37. místo a po týdnu si opět vylepšil osobní maximum. Na nejlepší umístění v dosavadní kariéře dosáhla v pořadí WTA i Linda Nosková, která je na 50. příčce.

Jednadvacetiletý Lehečka se před týdnem po skončení Australian Open, kde si poprvé v kariéře zahrál grandslamové čtvrtfinále, posunul na 39. místo a nyní si o dvě příčky polepšil.

O víkendu se Lehečka představil v kvalifikaci Davisova poháru, za který tenisté body do žebříčku nedostávají. V Portugalsku potvrdil pozici české jedničky, vyhrál oba zápasy a zajistil reprezentaci postup na závěrečný turnaj.

Nosková si nové maximum zajistila postupem do čtvrtfinále v Lyonu. Osmnáctiletá Češka si polepšila o šest míst. Českou jedničkou je nadále dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová na třináctém místě.

Mužskou jedničkou je vítěz Australian Open Srb Novak Djokovič před Španělem Carlosem Alcarazem. Ženám vládne Polka Iga Šwiateková s výrazným odstupem před šampionkou z Melbourne Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články