Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Nišikori v Miami vzdal, jeho start v Davis Cupu proti Čechům je nejistý

Miami – Jestli Tomáš Berdych dokáže přejít v semifinále turnaje v Miami přes Rafaela Nadala, jeho soupeřem o titul bude Srb Novak Djokovič. Světová dvojka do finále postoupila bez boje, když se japonský tenista Kei Nišikori vzdal kvůli potížím s tříslem. Jestli se japonská hvězda stihne dát do pořádku do duelu s českým týmem v Davis Cupu, který se hraje za týden, ještě není jisté.

Kei Nišikori
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Jedenadvacátý hráč světového žebříčku informoval o zranění na svém facebookovém profilu. "Je mi líto, ale musím odstoupit. Je to velké zklamání a samozřejmě je mi to také líto kvůli fanouškům, kteří chtěli dorazit," napsal.

Čtyřiadvacetiletý tenista, který ve čtvrtfinále vyřadil Švýcara Rogera Federera, neupřesnil, jak dlouho bude mimo hru. "Budu se svým lékařským týmem pracovat na tom, abych byl zdravý co nejdříve," uvedl.

Japonci postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru po výhře nad oslabenou Kanadou. Opírají se právě o výkony Nišikoriho, protože dalšího hráče v první stovce žebříčku už nemají. Druhý singlista Go Soeda je 133. na světě, deblový partner Nišikoriho z duelu s Kanadou Juiči Sugita je na 154. místě.

Djokoviče může ve finále vyzvat Tomáš Berdych, kterého dnes v Miami čeká souboj se Španělem Rafaelem Nadalem. Český tenista se pokusí ukončit černou sérii s prvním hráčem světa, s nímž prohrál už šestnáctkrát za sebou.

Trojnásobný šampion v Miami Djokovič, který ovládl předchozí Masters v Indian Wells, má zatím cestu turnajem hodně ulehčenou. Bez boje totiž prošel i třetím kolem, které vzdal rovněž kvůli problémům s třísly Němec Florian Mayer.

"Takové věci se mi samozřejmě staly, ale dvakrát na jednom turnaji, to je asi poprvé. Ale je to tak, jak to je, musím se s tím vyrovnat. Vítězství v Indian Wells mi dodalo sebevědomí, zahrál jsem si tam dost, snad se mi to vrátí," neobává se Djokovič, že vypadne z rytmu, i když v Miami hrál jen tři duely a před finále má čtyřdenní pauzu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články