Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nišikori se v Monte Carlu musel nečekaně sklonit před Herbertem, Nadal vyučoval

K loňské finálové účasti na antukovém turnaji v Monte Carlu se Japonec Kei Nišikori ani nepřiblíží. Šestý hráč žebříčku ATP totiž ve druhém kole překvapivě prohrál 5:7 a 4:6 s Pierrem-Huguesem Herbertem z Francie. Naopak jeho loňský přemožitel ze souboje o titul Rafael Nadal ze Španělska nezaváhal a krajana Roberta Bautistu deklasoval 6:1 a 6:1.

Kei Nišikori na turnaji ATP v Monte Carlu
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

Nišikori nevyužil v zápase s Herbertem ani jeden z deseti brejkbolů. Soupeři naopak k třetímu vítězství nad hráčem Top 10 stačily tři nabídnuté možnosti, z nichž využil po jedné v každém setu. V dalším kole se Herbert utká s devátým nasazeným Bornou Čoričem z Chorvatska.

Do osmifinále prošel bez problémů také třetí hráč světa Alexander Zverev z Německa, jenž si s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem poradil po setech 6:1 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Nišikori se v Monte Carlu loučí překvapivě už po druhém kole

Druhý nasazený Nadal povolil Bautistovi v každém setu jediný gem. Další překážkou v cestě za čtvrtým titulem z Monte Carla v řadě mu bude Bulhar Grigor Dimitrov. 

Protivníka pro osmifinále zná i světová jednička Novak Djokovič. Dvojnásobný srbský šampion se o postup do čtvrtfinále střetne s Američanem Taylorem Harrym Fritzem.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka):

Dvouhra - 2. kolo: Herbert (Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 7:5, 6:4, Tsitsipas (6-Řec.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 7:5, Medveděv (10-Rus.) - Albot (Mold.) 6:1, 6:2, Fognini (13-It.) - Simon (Fr.) bez boje, A. Zverev (3-Něm.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:1, 6:4, Fritz (USA) - Schwartzman (Arg.) 6:4, 6:2, Norrie (Brit.) - Fucsovics (Maď.) 7:6 (7:3), 6:3, Nadal (2-Šp.) - Bautista (Šp.) 6:1, 6:1, Dimitrov (Bul.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:2), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články