Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nišikori na úvod Turnaje mistrů zaskočil Federera. Vítězně začal i Anderson

Nečekané klopýtnutí šestinásobného vítěze Turnaje mistrů Rogera Federera přinesl úvod letošního dílu téhle prestižní tenisové události. Nad síly slavného Švýcara byl Kei Nišikori. Japonský hráč dokázal zvítězit ve dvou setech 7:6 6:3. Ve druhém zápase skupiny triumfoval debutant v turnaji pro nejlepší hráče sezony Kevin Anderson. Při své premiéře porazil ve dvou setech Rakušana Dominica Thiema 6:3 7:6.

Kei Nišikori
zdroj: ČTK autor: Tim Ireland

Nišikori, jenž se do turnaje pro nejlepší tenisty sezony dostal až po odhlášení zraněného Argentince Juana Martína Del Potra, dokázal Federera naposledy porazit před čtyřmi lety v Miami. V desátém vzájemném utkání si nyní vylepšil bilanci na 3:7.

První set japonský tenista rozhodl razantním nástupem do tie-breaku, který mu vynesl náskok 6:1. Na úvod druhé sady sice ztratil servis, ale druhému nasazenému protivníkovi ho pak dokázal dvakrát sebrat. Sedmatřicetiletý Federer, který na Turnaji mistrů naposledy triumfoval v roce 2011, udělal v utkání o jedenáct nevynucených chyb více než Nišikori.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer na úvod Turnaje mistrů nestačil na Nišikoriho

Anderson zvítězil při premiéře na Turnaji mistrů

Anderson ještě na Turnaji mistrů nikdy nestartoval, zatímco Thiem už má na kontě třetí účast. Dvaatřicetiletý nováček však proti šestému nasazenému Rakušanovi potvrdil i za pomoci 13 es roli žebříčkového favorita a za hodinu a 48 minut si připsal první výhru. V úterý se utká s Japoncem Keiem Nishikorim.

Jako jediný v celém utkání proměnil Anderson ve čtvrté hře úvodního setu brejkbol, druhou sadu pak rozhodl tie-break. Thiem v něm nevyužil dva setboly a prohrál 10:12. Andersonovi podlehl v devátém vzájemném zápasu posedmé.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8,5 milionu dolarů):

Dvouhra:

Skupina Lleytona Hewitta: Nišikori (7-Jap.) - Federer (2-Švýc.) 7:6 (7:4), 6:3, Anderson (4-JAR) - Thiem (6-Rak.) 6:3, 7:6 (12:10).

Čtyřhra:

Skupina Llodra, Santoro: Cabal, Farah (2-Kol.) - Mektič, Peya (7-Chorv./Rak.) 6:3, 6:4, J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Klaasen, Venus (6-JAR/N. Zél.) 7:6 (7:5), 4:6, 10:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články