Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Nieminen vyhrál v Sydney po šesti letech turnaj

Sydney - Finský tenista Jarkko Nieminen ukončil v Sydney šestileté čekání na titul. Třicetiletý hráč prošel do finále až z kvalifikace a zdolal i svého osmého soupeře Francouze Juliena Benneteaua po setech 6:2 a 7:5.

Julien Benneteau a Michael Llodra
zdroj: ČTK/AP

Finále v Sydney muselo být kvůli dešti odloženo ze sobotního večera tamního času na nedělní dopoledne, protože oba aktéři se hned přesunuli do Melbourne a Nieminen už v pondělí zasáhne do Australian Open.

"Bylo to trochu divné začínat finále tak brzy, ale snažil jsem se soustředit na každý bod a hrát svou hru," řekl Nieminen, který vyhrál turnaj poprvé od Aucklandu v roce 2006 a celkově druhý v kariéře. "Je to už hodně let, ale nikdy jsem nepřestal věřit, že to ještě přijde," dodal finský tenista.

Na double však v Sydney nedosáhl, protože ve finále čtyřhry spolu s Australanem Matthewem Ebdenem nestačili na nejlepší deblový pár posledních let, americké bratry Mika a Boba Bryanovy.

Nieminen, 77. hráč světového žebříčku, vstoupí do úvodního grandslamu sezony v pondělí proti Argentinci Davidu Nalbandianovi. Benneteau bude mít alespoň den na odpočinek, protože by měl hrát až v úterý se Slovákem Karlem Beckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články